Boko Haram’a karşı internette kampanya başlatıldı

  • 23 Ocak 2015
  • 834 kez görüntülendi.
Boko Haram’a karşı internette kampanya başlatıldı

Kamerun’da internet kullanıcıları, sosyal paylaşım sitelerinde “Boko Haram’ı Durdurun” etiketiyle kampanya başlattı.

Kamerun’da internet kullanıcıları, #StopBokoHaram (Boko Haram’ı Durdurun) etiketiyle sosyal paylaşım sitelerinde bu örgüte karşı kampanya başlattı.

Kamerunlu Blog Yazarları Topluluğu’nun (CBC) Başkanı Florian Nguimbis, “Özgürlüğümüzü Kıskanıyorlar” adlı kampanyayla Boko Haram nedeniyle yakınlarını kaybeden ailelerin az da olsa acısını hafifletmeyi hedeflediklerini belirtti.

Nguimbis, “Kamerun’un güvenliği için savaşan askerlere maddi ve gıda yardımı yapmıyoruz çünkü devlet onlara bunu sağlıyor. Ancak biz, Kamerun toplumunun onların arkasında olduğunu ve onları desteklediğini duyurmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Kampanyaya katılan Nelson Simo adlı internet kullanıcısı, “Askerler silahlarla, biz de sosyal paylaşım siteleri aracılığıyla tehditlere karşı birlik olacağız” dedi. Simo, mücadelenin sadece silahlarla değil iletişim birliğiyle de desteklenmesi gerektiğini vurguladı.

Kampanyaya katılanlar arasında Senegalli sanatçı Youssoun Ndour ve Fildişi Sahili Meclis Başkanı Guillaume Soro da bulunuyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.