Bölge krizlerin çözümünde İran’ın rolü önemlidir

  • 04 Kasım 2016
  • 1.078 kez görüntülendi.
Bölge krizlerin çözümünde İran’ın rolü önemlidir

İslami Şura meclisi dış siyaset ve milli güvenlik komisyon sözcüsü, İran olmadan bölge krizleri ve gerginliklerin giderilmeyeceğini söyledi.

İRNA’nın bildirdiğine göre İslami Şura meclisi dış siyaset ve milli güvenlik komisyon sözcüsü Seyid Hüseyin Nakavi, İslami İran’ın güvenlik ve gücüne işaretle, günümüzde dünyanın büyük güçlerinin de İran gücünü anladığını, Suriye krizinin çözümü için Lozan müzakerelerine İran’ın katılmasını istemeleri ile bunu anladıklarını gösterdiklerini belirtti.

Nakavi Hüseyni, İslami İran’ın şehitlerin kanı bereketi ve Ayetullah Hamenei’nin dirayetli ve alimane rehberliği ile İslam’i İran’ın günümüzde bölge ve dünyada özel konuma sahip olduğunu söyledi.

İslami Şura meclisi dış siyaset ve milli güvenlik komisyon sözcüsü, büyük güçlerin, İran’ın Lozan müzakerelerinde Irak ve Mısır temsilcilerinin hazır bulunması şartını kabul etmekle dize geldiklerini belirtti.

Nakavi Hüseyni İran’ın her zaman taahhütlerine bağlı olduğunu belirterek, Amerika’nın defalarca ahde vefasızlık yaptığını, bunun en bariz örneğinin ise Bercam nükleer anlaşması ardından yaşandığını söyledi.

İslami Şura meclisi dış siyaset ve milli güvenlik komisyon sözcüsü, Amerikalıların her zaman İran nükleer dosyasının müzakere yolundan çözümlenmesine engel olduğunu, Bercam ardından da İran’ın tüm taahhütlerine bağlı kalmasına rağmen yaptırımların kaldırılmasında 11 aşamada engel çıkardığını söyledi.

Nakavi Hüseyi ayrıca günümüzde Amerika’nın dünyada insan hakları ve barışın sağlanması için en büyük engel olduğunu, ona güvenilmediğini de sözlerine ekledi./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.