Bölgede barış, direnişin devamı ile mümkündür

  • 30 Mart 2019
  • 1.388 kez görüntülendi.
Bölgede barış, direnişin devamı ile mümkündür

 İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı yayınladığı bildiride, Siyonist rejimin cinayetlerini şve Amerika’nın bu rejime mantıksız ve uluslararası kurallara aykırı desteğini şiddetle mahkum ederek, bölgede kalıcı barış ve istikrarın sağlanmasının işgalin son bulduğu zamana kadar direnişin devamına bağlı olduğunu belirtti.

30 Mart Filistin Toprak Günü dolayısıyla yayınlanan bildiride, Filistin Toprak Günün Filistin tarihi v direnişinde dönüm noktası olduğu ve bugünün Siyonistlerin işgali karşısındaki direnişin canlı tutulmasında önemli rolü olduğu ifade edildi.

1976 yılında Toprak Gününün temelinin konulduğundan bu yana bir çok Filistinlinin kanının döküldüğü hatırlatılan bildiide, bugünun Filistin siyasi hayatı ve mücadelesinin ayrılmaz parçası olduğu hatırlatıldı.

ABD Başkanının son bir yılda Kudüs’ün İsrail Başkenti olarak tanıması, o ülke Büyükelçiliğinin Kudüs’e taşıması e en son Golan tepelerinin İsrail toprağı olarak tanıması ve yüz yılın anlaşması planın gerçekleşmesi için çabaları hatırlatılan bildiride, ‘’Bu yapılanlar Filistin’in Siyonist rejim karşısındaki direnişinin ne kadar doğru olduğunu göstermektedir. Toprak Günü bu direnişin sembollerinden biridir ve bölge direnişi bunu canlı tutmaya ihtiyaç duymaktadır. ‘’ ifadesi yer aldı.

Bildiride bazı Arap rejimlerinin gizlice İsrail ile ilişki kurma çabalarına değinilerek bu rejimle açık veya gizli ilişki kurmanın Filistin halkının haklarını elde etmesi ve işgalin son bulmasına yardımcı olmayacağına vurgu yapıldı.

Bildirinin sonunda, ‘’İran’a göre bölgede kalıcı ve adaletli barışın sağlanması işgal son bulana kadar direniş, tüm avarelerin yerlerine dönmesi, Filistin’in gerçek sahiplerinin katılacağı oylama ile geleceğinin belirlenmesi ve Kudüs başkentliğinde Filistin devletinin kurulması ile mümkün olacaktı. ‘’ denildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.