Bölgede Kürt görünümlü Siyonist bir devletin kurulmasına izin verilmez

  • 30 Haziran 2015
  • 2.022 kez görüntülendi.
Bölgede Kürt görünümlü Siyonist bir devletin kurulmasına izin verilmez

Amerika’nın Suriye’nin Kuzeyi’nde hayata geçirmeye çalıştığı Kürt görünümlü siyonist koridora bölge ülkeleri de itiraz ediyor. Irak İslam Devrim Yüksek Konseyi İran temsilcisi Macid Ganmaz Ebu Arif, Türkiye, Suriye, İran ve Irak’ın bölgede yeni bir devlet oluşmasına müsade etmeyeceğini söyledi. Ebu Arif, “Bölge ülkelerinin hiç biri bağımsız bir Kürdistan istemiyor “ diyerek yeni bir devlet oluşumunun Jeopolitik olarak da imkansız olduğunun altını çizdi.

İran’ın başkenti Tahran’da “Münafıklardan IŞİD’e” başlıklı bir konferans düzenlendi. Irak İslam Devrim Yüksek Konseyi İran temsilcisi Macid Ganmaz Ebu Arif, Kürt görünümlü siyonist koridora ilişkin dikkat çeken açıklamalar yaptı.

Bölgede “bağımsız Kürdistan” fikrinin uzun süredir dillendirildiğini söyleyen Ebu Arif, “Irak’ ve Suriye’nin kuzeyinde bağımsızlık ilan edebilmek için geçerli şartlar yok ve bu şartlarda oluşamaz” dedi.

Bölge ülkelerinin tamamının bağımsız bir Kürdistan fikrine karşı olduğunu vurgulayan Ebu Arif, bağımsızlık meselesinin Kürt politikacılar tarafından siyasi rant için dillendirildiğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.