Bölgedeki Savaşların En Önemli Hedeflerinden Biri İsrail’i Güçlendirmek

  • 24 Haziran 2017
  • 1.159 kez görüntülendi.
Bölgedeki Savaşların En Önemli Hedeflerinden Biri İsrail’i Güçlendirmek

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, Kudüs günü sebebiyle Filistine yönelik açıklamalarda bulundu.

“Bugün bölgemiz sıkıntılar ve tehditler altında ancak zaferler de var” diyen Nasrallah, “Arap liderlerin yokluğu, tembellikleri ve dış güçler bugün bölgemizi girdiği yıkıcı yola sürükledi” şeklinde konuştu.

“Bölgedeki savaşların ve mücadelelerin en önemli hedeflerinden biri İsrail’i güçlendirmek ve Filistinlileri zayıflatmak” diyen Nasrallah, bunun “eski bir hedef” olduğunu ancak hala görülebildiğini belirtti.

‘FİLİSTİNLİLER PSİKOLOJİK OLARAK ETKİLENİYOR’

“Filistinliler kuşatma altında, hapsediliyorlar, öldürülüyorlar ve bölgedeki durumdan psikolojik olarak etkileniyorlar” ifadelerini kullanan Hasan Nasrallah, “Filistinliler ihanete uğramış hissediyor, İsrailliler diyorlar ki ‘Araplara bakın, onlara sırtlarını döndüler’” diyerek yaşananın “psikolojik bir savaş” olduğunu belirtti.

ABD Başkanı Donald Trump ve Körfez İşbirliği Konseyi’nin İran’ı ana düşman haline getirmek istediğine işaret eden Nasrallah, savaşın İran’a götürülmek istediğini vurguladı.

Nasrallah, “size diyorum ki, Suudi rejimi zayıftır ve İran’la yüzleşmeyi başaramaz” diye konuştu.

‘SURİYE DİRENİŞ EKSENİNDE MERKEZİ BİR OYUNCU’

“Suriye direniş ekseninde merkezi bir oyuncu” diyen Hizbullah lideri, “Suriye’nin Filistin’e yönelik politikasını yok etmek ve Suriye ordusunu ortadan kaldırmak istiyorlar” şeklinde konuştu.

Nasrallah, “ABD ve diğerleri IŞİD’le öteki güçlerin Suriye’yi ele geçirmesini istediler, sonrasında oraya gelip IŞİD’i yeneceklerdi, bunların hepsi merkezi önemdeki Filistin meselesine dönüyor” dedi.

Hasan Nasrallah, “Suriye ve Irak’taki şehitlerimiz de bu savaşın bir parçası” ifadesini kullandı.

‘YEMEN’DEKİ MÜCADELENİN GERÇEĞİ BU’

Nasrallah, Yemen ve Irak’ta yaşananlara ve İsrail’e dair şunları söyledi:

“Irak’ta milliyetçi hareketlerin ve direniş hareketlerinin yükselişinin ardından ABD ve diğerleri IŞİD’i gönderdi. 1 yıl boyunca Trump sürekli ABD’nin Irak’ta IŞİD’i nasıl kullandığını anlattı. Ensarullah hareketi Yemen’in kontrolünü istemediğini açıkladı ancak Suudiler Filistin’e karşı tavrı açık olan bir hareketin varlığını istemiyor. Yemen’deki mücadelenin gerçekliği budur. Yemen, Filistin’i satma planının bir parçası olmayacaktı bu sebeple hedef alındı. Bölgedeki bütün sorunlar insanları yoruyor ve ulusları aç bırakıyor, Filistin unutulacak ve ucuza satılacak. İsrail geçmişte Filistinle anlaşma olacağını ve diğer Arap ülkeleriyle arasını düzelteceğini söylüyordu. Ancak şimdi bütün taleplerinin karşılanmasını istiyor. Artık Filistinlilerle müzakere yok.”

‘DİRENİŞİN PARÇALANACAĞINI DÜŞÜNDÜLER’

Hasan Nasrallah, bölgede yaşananları şöyle değerlendirdi:

“2 eksen var, ABD ve müttefikleri var ve direniş ekseni var. Çeşitli türlerde saldırıların ardından direnişin parçalanacağını düşürdüler. Irak ve Suriye’nin direngenliği onları şaşırttı. İran yalnız bırakılmadı ve ABD’yle diğerlerinin teröristlere desteğine rağmen daha da güçlendi. İran, Deyrezzor’a füze saldırılarıyla gücünü kanıtladı. Size diyorum ki, İran Filistin’i ve diğerlerini desteklemeyi sürdürecektir. İran’ın ideolojik bir duruşu var, düşman bunu anlamıyor.”

Nasrallah, konuşmasında Irak ve Suriye’deki zaferlere değinerek, Suriye ordusunun çabalarının Suriye’nin bölünmesini engelleyeceğini belirtti. Hizbullah lideri konuşmasında Yemen direnişinin düzenli ordusu olmamasına rağmen direnişinin 3. yılına girdiğine ve kazanmakta olduğuna da dikkat çekti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.