Bosna Hersek: İran en zor şartlarda yanımızda durdu! İran’ın yardımlarını hiç bir zaman unutmayacağız!

  • 23 Kasım 2019
  • 1.506 kez görüntülendi.
Bosna Hersek: İran en zor şartlarda yanımızda durdu! İran’ın yardımlarını hiç bir zaman unutmayacağız!

Bosna Hersek cumhurbaşkanlığı şurası müslüman üyesi, Bosna halkının hiç bir zaman İran İslam Cumhuriyetinin yardımlarını unutmayacağını belirterek, ‘İran Bosna’nın en zor şartlarında Bosna halkına dostluğunu ispatlamıştır’ dedi.

İRNA’nın haberine göre, Şefik Caferoviç, dün 15. ‘Farsça-Bosnaca’ eğitimi bilimsel olimpiyat merasiminde yaptığı konuşmada, ‘bugün bilimin gücü hiç bir güçle mukayese edilemez ve Bosna Hersek de bu alanda yatırıma ihtiyaç duymaktadır ve ‘Farsça-Bosnaca’ Koleji de ülkenin ilmi ve kalkınma alanında gelişmesi doğrultusunda atılmış bir adımdır’ dedi.

İran’ın Bosna’daki büyükelçisi Mahmud Haydari de, sözkonusu merasimde yaptığı konuşmada, genç nesil için eğitim fırsatlarının yükseltilmesinin önemine değinerek, ‘Farsça-Bosnaca’ eğitim merkezinin, 20 yıldır gelecek nesillerin yetişmesinde önemli adımlar attığını’ söyledi.

Haydari, İran İslam Cumhuriyetinin her zaman Bosna Hersek’in toprak bütünlüğünü ve bağımsızlığını desteklediğini belirterek, Bosna Hersek’te bütün kavimler ve ırklar arasında milli birlik ve insicamın her geçen gün daha da güçlenmesi gerektiği ümidini dile getirdi./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.