Bosna hersek Kavimler Meclisi Başkanı: İran istikrarlı bir ülke

  • 11 Mart 2015
  • 804 kez görüntülendi.
Bosna hersek Kavimler Meclisi Başkanı: İran istikrarlı bir ülke

Bosna hersek Kavimler Meclisi Başkanı, İran’ın çok geniş bir coğrafya ve büyük bir nüfusuyla birlikte kriz bölgesinin merkezinde yer aldığını ama buna rağmen çevresindeki bu krizlerden etkilenmediğini ve ülkede istikrar ve güvenliğin tam egemen olduğunu bildirdi.

Dün Bosna Hersek’te İran elçisi Hüseyin Recebi ile görüşen Bosna hersek Kavimler Meclisi Başkanı Barişa Çolak, iki ülke parlamentosu arasındaki işbirliğinin çok kritik olduğunu ve bu işbirliğin diğer tüm alanlarda da çok güzel bir ilişki ve işbirliğinin sağlanmasına sebep olabileceğini söyledi.

İran’ın zengin kültürlü, sevgi dolu bir halka sahip niteleyen ve İran’a tüm alanlarda işbirliğinin gelişmesini isteyen Bosna hersek Kavimler Meclisi Başkanı Çolak, bölgede var olan şiddet, terör ve radikalizm tehlikesine de dikkat çekerek bu hususta tüm ülkeler arasında yakın bir işbirliğinin zaruri olduğunu bildirdi.

İran elçisi Seyyid Hüseyin Recebi de bu görüşmede iki ülke parlamentoları arasındaki yakın işbirliğinin diğer siyasi, ekonomik ve kültürel alanlarda da ilişkilerin gelişmesine ortam hazırladığını bildirdi.

İran elçisi ayrıca bu görüşmede Bosna hersek Kavimler Meclisi Başkanını Tahran’a davet etti

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.