Brucerdi: Amerika bölgeye füze göndermek yerine barış ve dostluk mesajı göndermeli

  • 13 Nisan 2017
  • 1.249 kez görüntülendi.
Brucerdi: Amerika bölgeye füze göndermek yerine barış ve dostluk mesajı göndermeli

İran meclisi milli güvenlik ve dış siyaset komisyon başkanı Alaaddin Brucerdi, İran İslam Cumhuriyeti’nin Amerika’ya tavsiyesinin, bomba ve füze göndermek yerine bölge için barış ve dostluk mesajı göndermesi olduğunu söyledi.

Amerika’nın Trump döneminde ilk saldırısı Suriye’nin hava üssüne gerçekleşmesinin yankıları sürerken, bu saldırıda atılan 59 füzenin 4 çocuğun ölmesi ve 7 kişinin yaralanmasına neden olmuştu.

Bu arada İRNA ajansını verdiği habere göre, İran meclisi milli güvenlik ve dış siyaset komisyon başkanı Burucerdi, dün gece Tahran’da Pakistan Milli Günü münasebetiyle düzenlenen  merasimde  yaptığı konuşmada, İran ve Pakistan ilişkilerinin  tarihi  derinliğe sahip olduğunu belirterek,  ”iki ülke bağlarının kopmayacak güçte sağlam olduğunu” söyledi.

Burucerdi, İran’ın siyasetlerinin  Pakistan ile ilişkilerinin güçlendirilmesi yönünde olduğunu belirtirken, bölgede terörizm sorununa da temasla, İran’ın bu bela ile mücadele ettiğini söyledi.

Pakistan Milli Günü merasimi, dün  Tahran’da yabancı ülkelerin büyükelçileri, temsilcileri ve İran’ın askeri ve siyasi yetkililerinin katılımıyla düzenlendi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.