Brucerdi: Avrupa, nükleer anlaşmayı çiğnediği için ABD aleyhinde bildiri yayınlamalıdır

  • 27 Mayıs 2018
  • 1.262 kez görüntülendi.
Brucerdi: Avrupa, nükleer anlaşmayı çiğnediği için ABD aleyhinde bildiri yayınlamalıdır

İran İslami Şura Meclisi milli güvenlik ve dış siyaset komisyonu başkanı Alaaddin Burucerdi, Avrupa Birliğinin Amerika’nın nükleer anlaşmayı çiğnediği için Amerika aleyhinde bildiri yayınlaması gerektiğini bildirirken, ‘Avrupa, nükleer anlaşmadan kaçamaz’ dedi.

Brucerdi, Amerika’nın nükleer anlaşmadan çıkarak uluslararası büyük bir kanunsuzluk yaptığını belirterek, ”iki yıl içinde Amerika nükleer anlaşmanın ruhunu ve varlığını çiğnemiştir ama Avrupalılar bu duruma itiraz etmediler, bundan dolayı anlaşmanın imzalayıcıları olarak Amerika’ya itiraz etmeliler’ dedi.

Alaaddin Burucerdi, ‘Amerika tarafından 2231 sayılı bildirinin çiğnenmesine temasla, Avrupalıların bu konudaki kaygılarını BM yeni bildirisinde açıklamalılar’ dedi.

Burucerdi, bugünlerde yeni şartlarda Avrupalıların sorumluluğunun ve yükünün arttığını belirterek, ‘artık kaçma ortamı yok ve bağımsız olduklarını dünyaya göstermeliler’ dedi.

Bu arada İran İslam İnkılabı rehberi geçen çarşamba günü yaptığı açıklamada, nükleer anlaşmanın devamı için Avrupalıların, Amerika’nın nükleer anlaşmayı çiğnemesinden sonra İran’ın nükleer anlaşmadan doğan iktisadi kazanımlarını garanti etmeleri, onların İran’ın füze programı ve İran’ın bölgedeki varlığına karışmamaları, İran petrolünün alım garantisi, Avrupa bankalarının İran’ın özel sektör ve kamu kuruluşlarının ticaretiyle ilgili ödeme ve para transferi garantisi verilmesi ve Amerika’nın İran aleyhindeki yaptırımlarına karşı ciddi tutum ortaya koymaları gerektiğini bildirmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.