Brucerdi: Terörizmin gelişmesi Amerika’nın yanlış kararlarının sonucudur

  • 01 Kasım 2016
  • 963 kez görüntülendi.
Brucerdi: Terörizmin gelişmesi Amerika’nın yanlış kararlarının sonucudur

İran İslami Şura meclisi Milli güvenlik ve Dış Siyaset Komisyonu Başkanı, terörizmin gelişmesinin Amerika’nın bölgeyle ilgili yanlış kararlarının bir ürünü olduğunu bildirdi.

İRNA’nın bildirdiğine göre dün Tahran’da Danimarka parlamentosu dış siyaset komisyonu başkanı Soren Spresen ile görüşen İran İslami Şura meclisi Milli güvenlik ve Dış Siyaset Komisyonu Başkanı Alaaddin Brucerdi, terörizmin çığ gibi büyümesi ve onunla ilgili meydana gelen mali sorunların, Amerika ile bazı müttefiklerinin yanlış hesapları sonucu meydana geldiğini ve giderek de büyümekte olduğunu söyledi.

Suudi rejiminin Yemen’deki cinayetleri karşısında var olan ölüm sessizliğini de eleştiren Brucerdi, artık Yemen’de masum sivil halkın katliam edilmesi meselesinin insan hakları sınırını dahi aştığını ve insanlığa karşı sürdürülen toplum kıyım olarak adlandırılması gerektiğini söyledi.

Suriye meselesine de değinen İran İslami Şura meclisi Milli güvenlik ve Dış Siyaset Komisyonu Başkanı, İran’ın Suriye krizinin ta ilk başından itibaren, siyasi görüşmeler esasını savunduğunu söyledi.

Terörizmin Amerika tarafından iyi ve kötü olarak ikiye ayrılmasının Amerikanın hatalarından bir başkanı olduğunu belirten Brucerdi, İran’ın kararlılıkla Suriye ve Irak’ın toprak bütünlüğünü koruyacağını belirtti.

Danimarka parlamentosu dış siyaset komisyonu başkanı Soren Spresen de bu görüşmede, bölgenin en istikrarlı ve güçlü ülkesi olarak İran ile siyasi, ekonomik ve parlamento ilişkilerini geliştirmenin Danimarka hükümeti ve devletinin özel ilgi gösterdiği bir mevzuu olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.