Bugün 415 Filistinli Kahraman’ın Mercu’z-Zuhur’a Sürgün Edilişinin Yıldönümü…

  • 17 Aralık 2014
  • 861 kez görüntülendi.
Bugün 415 Filistinli Kahraman’ın Mercu’z-Zuhur’a Sürgün Edilişinin Yıldönümü…

Bugün (17 Aralık Çarşamba) Siyonist işgal rejiminin Filistin davasını tasfiye etmek, Filistin halkını ve direnişini lidersiz bırakmak ve Filistin’in konuşan ağzını kapatmak için İslamî Direniş Hareketi (Hamas) ile İslamî Cihad Hareketi liderlerini Lübnan’ın Güneyindeki Mercu’z-Zuhur bölgesine sürgün edişinin 22. yıldönümüdür.

İnsanlıktan nasibini almayan barbar Siyonist işgal rejimi 17 Aralık 1992 tarihinde Hamas ve İslamî Cihad Hareketi liderlerinden 415 kişiyi Güney Lübnan’a sürgün etti.

Lübnan topraklarına girmeyi reddeden Filistinli liderler, Filistin ile Lübnan arasındaki sınır bölgesinde kalarak Filistin’e dönmek için mücadelelerini sürdürdüler. Sınırda aylarca bekleyen liderler, verilen büyük mücadelenin ardınn gruplar halinde geri döndüler.

Sınırda geçirdikleri zaman zarfında boş durmayan liderler bir taraftan işgal rejiminin kirli çamaşırlarını dünya kamuoyu önünde ortaya çıkarırken, bir taraftan da kaldıkları bölgeyi adeta açık üniversiteye çevirdiler.

Sadece kendi aralarında değil, bölgedeki köy halkına da başta sağlık olmak üzere değişik alanlarda hizmet veren bu liderler bölgeyi adeta hayır pınarına dönüştürdüler.

Liderlerden bazıları döndükten sonra işgal rejiminin cinayet şebekeleri tarafından suikastlarla şehit edildi. Dr. Abdulaziz Er-Rantisi, Cemah Mansur, Cemal Selim, Mahmud Ebu’l-Hunud bunlardan sadece bazılarıdır.
Mercu’z-Zuhur’a sürgün edilenlerden hayatta olanlar halen direnişin içinde motor görevini görüyorlar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.