Bugün Batı Yaka’da da Gazze’de ki Şehitlerin Cenaze Törenleri Vardı

  • 28 Aralık 2015
  • 911 kez görüntülendi.
Bugün Batı Yaka’da da Gazze’de ki Şehitlerin Cenaze Törenleri Vardı

Bugün (28 Aralık Pazartesi) Batı Yaka bölgesinin Cenin ve Bire şehirlerinde birer, Gazze’de de iki şehidin cenaze törenleri vardı.

Cenin ahalisi bugün öğle namazından sonra 51 yaşındaki Samir Es-Sirisi adlı şehidin cenaze törenini düzenledi. Es-Sirisi yaklaşık bir ay önce siyonist işgal güçleri tarafından, eylem yapma hazırlığı içinde olduğu iddiasıyla şehit edilmişti. Es-Sirisi’nin işgalci katiller tarafından el konan cesedi uzun süren pazarlıklardan ve zorlamalardan sonra dün akşam teslim alınmıştı. Bugün de büyük bir kalabalık tarafından düzenlenen cenaze töreniyle toprağa verildi.

Cenin Büyük Camisi’nde kılınan cenaze namazının ardından mezarlığa kadar ilerleyen kalabalık işgal güçlerinden intikam alınacağını dile getiren sloganlar attılar.

İşgal rejimi cenaze törenlerinin düzenlenmesini engellemek amacıyla el koyduğu cesetleri ailelerine gece askerlerin gözetimi altında ve sadece aile mensuplarının katılımıyla gömmeleri şartıyla teslim ediyor. Ancak dün akşam Sivil İşler Komisyonu’nun girişimleri sonucunda yedi şehidin cesedi teslim alınmıştı. Bunlardan biri de Es-Sirisi’nin cesediydi.

El-Bire şehrinde ise şehit Şadi Mitreye’nin cenaze töreni vardı. Burada da Büyük El-Bire Camisi’nde büyük bir cemaatin iştirakiyle kılınan cenaze namazının ardından mezarlığa kadar devam eden bir yürüyüş düzenlendi.

Şadi Mitreye, 14 Ekim 2015 tarihinde Pisagot yahudi yerleşim merkezi yakınlarında yerleşimcilere ait bir araca yönelik olarak düzenlenen ve dört yerleşimcinin yaralanmasına neden olan eylemde yaralanması sebebiyle tedaviye alınmış ancak kurtarılamayarak hayatını kaybetmişti.
Gazze’de de bugün öğle namazından sonra Yusuf Ebu Sebbiha ve Abdurrahman El-Mubaşir adlı şehitlerin cenaze törenleri vardı. Bunlardan birincisi El-Bureyc mülteci kampının doğusunda Kudüs İntifadası’na destek amacıyla geçtiğimiz Cuma günü düzenlenen gösteri eylemine işgalcilerin saldırmaları sebebiyle ağır yaralanmış ve hastanede hayatını kaybetmişti. Hamas’ın askerî kanadı durumundaki İzzettin Kassam Birlikleri’nin saha komutanlarından olan Abdurrahman El-Mubaşir ise eğitim çalışmaları esnasında meydana gelen bir kaza yüzünden bugün sabah hayatını kaybetmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.