Bugün hicri şemsi 9 Dey; Basiret ve Ümmetin Velayetle Misakı günü

  • 30 Aralık 2017
  • 1.061 kez görüntülendi.
Bugün hicri şemsi 9 Dey; Basiret ve Ümmetin Velayetle Misakı günü

Bugün hicri şemsi 9 dey. Miladi 30 aralık. İran halkı 2009’da böyle bir günde kendiliğinden milyonluk kitleler halinde hamasetli gösteriye katılarak velayete bağlılığını ortaya koymuş ve inkılab tarihinde yeni bir sayfanın açılmasına vesile olmuş, bu münasebetle 9 dey, 30 aralık 2009 İran halkının iftiharlarından bir diğer sayfa olarak İran takviminde yer almıştır.

9 Dey tarihi, halkın İslam inkılabının ülküleri ve İslamın temel esaslarının   korunması ve  izzetin, bağımsızlığın ve halkın basiretinin bir simgesidir ve İran halkı böyle bir günde düşmana, her türlü şeytani fitneye karşı durmaya hazır olduğunu göstermiştir.

9 Dey, İslam inkılabı tarihinde, basiret gününe dönüşmüş ve kalıcı hale gelmiştir. Bu unutulmayacak ve tarihi günde İran halkı, her zaman İslami İran’ın sahnesinde var olduğunu göstermiş, Allah ve din düşmanlarının umutlarını suya düşürmüştür ve onları ümitsiz hale getirmiştir ve İmam Zaman’ın  ve onun vekili Ayetullah Hamanei’nin gönlünü şad  etmiştir.

İran halkı böyle bir günde, fitnecilere son kurşunu sıkarak onların uğursuz planlarını bozmuştur. 9 dey 1388 (miladi 30 aralık 2009) tarihinde, İran İslam nizamının siyasi meşruiyetinin bir kez daha İran halkının kendiliğinden milyonluk kitleler halinde Tahran ve diğer kentlerde cadde ve sokağa çıkararak dünyaya gösterilmesine vesile olduğu gündür.

9 Dey 1388’de (30 aralık 2009) İran halkı milyonluk kitleler halinde fitnecilere karşı durmuş ve onlara gerekli cevabı vermiştir. Zira, fitneciler o dönemde yapılan 10. dönem cumhurbaşkanlığı seçimlerinde hile yapıldığı iddiasıyla ülkenin ortamını bozmaya çalışmışlardır. Ama İran halkının  hamaseti sayesinde onların bu girişimi de yenilgiye uğratılmıştır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.