Bugün İslam Peygamberinin -saa- kutlu veladet günüdür

  • 03 Ekim 2023
  • 56 kez görüntülendi.
Bugün İslam Peygamberinin -saa- kutlu veladet günüdür

Bugün miladi 3 Ekim gününe tekabül eden HK 17 Rebiülevvel, İslam’ın sevgili peygamberi Hz. Muhammed Mustafa -saa- ve ehlibeyt imamlarının 6.sı hz. İmam Cafer Sadık’ın -as- mübarek doğum yıldönümleridir.

İslam’ın sevgili peygamberi hz.  Muhammed Mustafa’nın -saa- doğum gecesinde, İslam İran’ın farklı bölgelerinden Şii ve Sünni müslümanlar, camileri, evleri, sokakları ve dükkanları bayraklar ve rengarenk ışıklarla süsleyerek son ilahi peygamber Hazreti Muhammed’in -saa- doğum yıl dönümü kutlanır.

İran’daki Şii ve Sünni Müslümanların Peygamber Efendimiz’in -saa- doğumu kutlama etkinliklerine beraber katılmaları, İslam ümmetinin gönül birliği ve dayanışmasının güzel bir göstergesidir.

Ehli Sünnet Rebiülevvel ayının 12’sini, Şiiler ise bu ayın 17’sini sevgili İslam Peygamberinin -saa- doğum günü olarak kabul ederler.

İslam dünyasında birlik ve beraberliğin müjdecilerinden olan İran İslam Cumhuriyeti’nin kurucusu Hz. İmam Humeyni -ra-, bu konuyu İslam mezheplerini birleştirmek ve birbirine yakınlaştırmak için kullanmış ve bu iki tarih arasındaki süreyi yani Rebiülevvel ayının 12’sinden 17’sine kadar olan haftaya “Vahdet Haftası” adını verdi.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.