Bugün Müslümanlar Kudüs için bir araya geliyor

  • 31 Mayıs 2019
  • 1.065 kez görüntülendi.
Bugün Müslümanlar Kudüs için bir araya geliyor

Dünya Kudüs Günü, 7 Ağustos 1979’da İran İslam Cumhuriyeti Kurucusu Hazreti İmam Seyyid Ruhullah Humeyni (r.a) tarafından Filistin halkını desteklemek için resmi bir gün olarak seçilmiştir.

Kudüs Günü ile ilgili İmam Humeyni’nin mesajı şu şekilde:

“Yıllardır  işgalci İsrail’in tehlikesine değiniyorum. Bu rejim bugünlerde Filistinli bacı ve kardeşlerimize yönelik acımasız saldırılarını yoğunlaştırmıştır. Bilhassa Güney Lübnan’da; Filistinli mücahitleri ortadan kaldırabilmek için evleri teker teker bombalıyorlar.

Dünyadaki tüm Müslümanlar ve İslami devletlerden işgalciler ve destekçilerinin ellerini kesmek için güçlerini birleştirmeye çağırıyorum.

Kadir gecesi olarak da sayılan Ramazan ayının son Cuma günü Filistin halkının kaderini belirleyebilecek bir gün olabilir. Müslümanlar bu günü ‘Kudüs Günü’ olarak seçmeli ve tören düzenleyip Filistin halkıyla dayanışma içinde olduklarını ve yasal haklarını desteklediklerini ilan etmeli.”

İmam Humeyni, bu mesajı işgalci İsrail güçlerinin Kudüs’teki Mescid-i Aksa camisine yaptığı saldırı ve Güney Lübnan’ın bombalanmasına tepki olarak yayınlamıştır.

Böylece Ramazan ayının son cuması Uluslararası Dünya Kudüs Günü olarak duyarlı Müslümanlar tarafından, vazifelerini eda etmek için sokaklarda ve meydanlarda Filistin halkının yanında olduklarını göstermek amacıyla ve onların yasal haklarını savunmak adına yürüyüşler yapılmaya başlandı.

1978 yılında düzenlenen ilk Dünya Kudüs Günü yürüyüşünden sonra, o dönemdeki Filistin’in Tahran Büyükelçisi eski Filistin Kurtuluş Örgütü Lideri Yaser Arafat’ın mesajını okudu.

Dünya Kudüs Günü’ne ilişkin İran İslam Devrimi Lideri Seyyid Ali Hamanei’nin görüşü şöyle:

“Bana göre Kudüs Günü yürüyüşleri İsrail rejiminin saldırılarına maruz kalan Filistin halkının kendilerini yanlız hissetmemesine ve direniş göstermelerine sebep oluyor.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.