Bulgaristan Başbakanı Borisov istifa edeceğini açıkladı

  • 07 Kasım 2016
  • 915 kez görüntülendi.
Bulgaristan Başbakanı Borisov istifa edeceğini açıkladı

Bulgaristan’da Başbakan Borisov, cumhurbaşkanı adayları Tzaçeva’nın 13 Kasım’daki ikinci turda kazanamaması durumunda hükümetinin istifa edeceğini açıkladı

Bulgaristan Başbakanı ve Bulgaristan’ın Avrupalı Gelişimi İçin Vatandaşlar (GERB) partisinin Genel Başkanı Boyko Borisov, cumhurbaşkanı adayları Tzetka Tzaçeva’nın 13 Kasım’daki ikinci turda kazanamaması durumunda hükümetinin istifa edeceğini bildirdi.

Daha önce adaylarının birinci çıkmaması halinde istifa edeceğini açıklayan Borisov, ikinci tura kadar ülkeyi parlamenter krize sokmak istemediğini belirtti.

Merkez Seçim Komisyonundan yapılan açıklamada, 71 ülkede toplam 87 bin 514 kişinin sandık başına gittiği, Türkiye’de de 27 bin 909 oy kullanıldığı ifade edildi.

Bulgaristan Sosyalist Partisinin (BSP) adayı eski hava kuvvetleri komutanı Rumen Radev ikinci turda etnik ve dini kökene bakılmaksızın, siyasi görüşleri ne olursa olsun tüm vatandaşlardan destek beklediğini söyledi.

Radev, “Bulgarlar demokrasiyi kendi eline aldı. İlgisizliğe ‘hayır’ diyen vatandaşlar değişim için oy verdiler.” ifadelerini kullandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.