Burucerdi: ABD Fars Körfezi’nde güvensizlik yaratıyor

  • 15 Haziran 2019
  • 1.017 kez görüntülendi.
Burucerdi: ABD Fars Körfezi’nde güvensizlik yaratıyor

İslami Şura Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu üyesi Alaeddin Burucerdi, Amerika Batı Asya bölgesini güvensiz göstererek daha fazla silah satma peşinde olduğunu belirtti.

Cuma günü Sputnik haber ajansına mülakat veren İslami Şura Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu üyesi Alaeddin Burucerdi, Umman denizinde iki petrol tankerinde çıkan yangın olaylarına temas ederek, bu hadiseden kesinlikle Amerika devleti sorumlu olduğunu belirtti.

Amerika yönetimi petrol tankerlere saldırı bahanesi ile İran ile savaşma ihtimali hakkında da değerlendirmede bulunan Burucerdi, Amerikalı yetkililer hiç bir bahane ile bölgede hem de İran’a karşı bir savaş başlatmayacaklarını, zira böyle bir savaşın sonucu ne olacağını çok iyi bildiklerini vurguladı.

Amerika’nın Fars Körfezi, Batı Asya ve Umman denizine yönelik politikası güvensizlik yaratmak olduğunu vurgulayan Burucerdi, Amerika böylece bölge ülkelerine daha fazla silah satmayı ve daha fazla askeri üs kurarak bölgede nüfuzunu arttırmayı amaçladığını ifade etti.

Bu arada İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Seyyid Abbas Musevi, Amerika yönetiminin Umman denizinde petrol tankerleri hadisesinde İran’ı suçlaması sadece komik bir mizah olmadığını, bu tür suçlamalar kaygı verici olduğunu açıkladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.