Burucerdi: ABD İran milletinin düşmanıdır

  • 22 Mart 2016
  • 966 kez görüntülendi.
Burucerdi: ABD İran milletinin düşmanıdır

İslami Şura Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu başkanı Alaeddin Burucerdi, Amerika İran milletinin düşmanıdır, dedi.

İran Muhabirimize demeç veren İslami Şura Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu başkanı Alaeddin Burucerdi, İslam İnkılabı Rehberi İmam Hamanei’nin Amerika’nın gerçekleri ile ilgili özellikle güvenilmez bir devlet olduğuna yönelik analizi çok titiz ve net bir analiz olduğunu belirtti.

Burucerdi, nükleer anlaşmada Amerika yönetimi hatta BM güvenlik konseyinin onayladığı maddeleri yerine getirmediğini ve sürekli İran’a dayatılan yaptırımların kaldırılması yolunda engel çıkardığını, oysa tüm bunlar Amerikalı yetkililerle varılan mutabakata aykırı olduğunu kaydetti.

İslami Şura Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu başkanı Alaeddin Burucerdi, Amerika’nın İran’a caydırıcı niteliği olan füzeleri hakkında uyguladığı baskı gibi mantıksız baskıları asla kabul edilemez olduğunu, Amerika bu yaptıkları ile aslında kendi çıkarları ve İran’ı zayıf düşürme peşinde olduğunu vurguladı.

Burucerdi ayrıca, eğer Amerika baskı ve zorbalıkla İran ile başka anlaşmalara varmak istiyorsa ve Rehber Hamanei’nin tabiri ile Bercam 2, 3 gibi anlaşmaların peşindeyse, bu rüyası asla gerçek olmayacağını ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.