Burucerdi: ABD’nin politikaları sayesinde bölgede terörizm yayıldı

  • 09 Ağustos 2015
  • 815 kez görüntülendi.
Burucerdi: ABD’nin politikaları sayesinde bölgede terörizm yayıldı

İran İslami Şura Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı Alaaddin Burucerdi, ABD’nin yanlış politikaları sonucunda bölgede terörizmin yayıldığını söyledi.
İslami Şura Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı Alaeddin Burucerdi, bugün İran-Gürcistan Parlamento Dostluk Grubu Gürcü Eşbaşkanı Gubar Sanikidze ile Tahran’da yaptığı görüşmede, ABD’nin yanlış politikalarının devam etmesini, bütün ülkeler için küresel bir tehlike olarak niteledi.
İran ve Gürcistan halklarının tarihi ilişkilerine işaret eden Burucerdi, İslami Şura Meclisi’nin, iki ülke arasında siyasi, kültürel ve ekonomik münasebetlerin giderek geliştirilmesine destek verdiğini kaydetti.
İslami Şura Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı Burucerdi, İran’ın yaptırım dönemindeki dostlarını unutmayacağını ifade ederek, İran’a yönelik haksız yaptırımların Tahran’ın dost ülkeleriyle ilişkilerine hiçbir halel getirmediğini hatırlattı.
İran-Gürcistan Dostluk Grubu Eşbaşkanı Gubaz Sanikidze de, görüşmede, İran’ın nükleer anlaşmasını, son yılların en büyük olaylarından biri olarak niteledi, bu anlaşmanın, müzakerelerin en iyi yol olduğunu, yaptırımların anlaşmazlıkların çözümüne hiç katkı sağlamadığını gösterdiğini ifade etti.
Sanikidze ayrıca, İran ile Gürcistan’ın terörle mücadele konusunda ortak işbirliğine vurgu yaparak, İran’ın bölgesel gelişmeler ve terörle mücadeledeki olumlu rolünün barış ve güvenliğin tesisine katkı sağlayabileceğini kaydetti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.