Burucerdi: Afganistan ve Afrika IŞİD’in yeni hedefi

  • 12 Ocak 2018
  • 967 kez görüntülendi.
Burucerdi: Afganistan ve Afrika IŞİD’in yeni hedefi

İran meclisi milli güvenlik ve dış siyaset komisyonu başkanı Alaaddin Burucerdi, Afganistan’a giden IŞİD terör örgütünün yeni hedefinin Afganistan ve Afrika ülkelerine gitmek olduğunu söyledi.

İran meclisi milli güvenlik ve dış siyaset komisyonu başkanı Alaaddin Burucerdi, IŞİD’in geleceğine temasla, IŞİD’in askeri bir unsur olarak Suriye ve Irak’ta yenilgiye uğradığını ve bu yenilginin gerçekte Amerika için büyük bir rezillik ve hezimet olduğunu zira Amerika’nın bu terör örgütü 20 yıl için planladığını ama planının tutmadığını söyledi.

IŞİD düşüncesinin yıllarca devam edeceğini belirten İran meclisi milli güvenlik ve dış siyaset komisyonu başkanı Alaaddin Burucerdi, ‘IŞİD düşüncesinin Vahabilik öğretilerinden ve Amerika ile İngiliz istihbaratının yönlendirmesinden kaynaklandığını’ söyledi.

Burucerdi, terör örgütünün destekçilerinin de bir gün kendilerinin aynı örgütlerden zarar göreceklerini belirterek, ”Avrupa uyruklu IŞİD mensuplarının varlığı, onların İslam dünyası için kuyu açtıklarını ama şimdi bizzat bu terör örgütünün tehdidiyle karşı karşıyalar oldukları gerçeğine değindi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.