Burucerdi: Amerika ve siyonist rejim, OrtadoÄŸu’da tekfirci ve radikal grupların destekçisi

  • 18 Aralık 2017
  • 983 kez görüntülendi.
Burucerdi: Amerika ve siyonist rejim, OrtadoÄŸu’da tekfirci ve radikal grupların destekçisi

Ä°ran Ä°slami Åžura Melcisi dış siyaset ve ulusal güvenlik konseyi baÅŸkanı, Endonezya meclisi üyesi ile Tahran’da bir araya gelerek yaptığı görüşmede, Amerika ve siyonist rejimin OrtadoÄŸu’da tekfirci ve aşırı grupları destekleyerek bölgede geliÅŸmelerini saÄŸladığını söyledi.

Meclis Haber Ajansının bildirdiğine göre Alaeddin Burucerdi dün Endonezyalı milletvekili bayan Nur Hayati ile görüşmesinde bölgedeki krizlere işaretle, İslam dünyası düşmanlarının gerginlik, çatışma ve tefrika oluşturarak İslam ümmetinin gücünü zayıflatmaya ve Kudüs işgalci rejimi çevresinde güvenlik şeridi oluşturmaya çalıştığını söyledi.

Burucerdi Amerika baÅŸkanı Trump’ın Kudüs kentini siyonist rejimin baÅŸkenti olarak tanımasını eleÅŸtirerek, Filistin meselesinin Ä°slam dünyasının en önemli konusu olduÄŸunu, Amerika’nın akıldışı siyasetlerinin bu ülkenin inzivaya sürüklenmesine ve Ä°slam ümmetinin vahdet ve direniÅŸine sebep olduÄŸunu söyledi.

İran İslami Şura meclisi dış siyaset ve ulusal güvenlik konseyi başkanı ayrıca İran ve Endonezya parlamentoları ve siyasi üst düzey yetkililerinin uluslararası ve İslami konferanslardaki sürekli görüşme ve diyaloglarına işaretle, İslam dünyası sorunlarını çözümlenmesini istedi.

Endonezya meclisi milletvekili de Endonezya ile İran arasındaki dostluk ilişkilerinin gelişmesi ve güçlenmesine vurgu yaparak, Endonezya parlamentosunun İran ile ilişkilerini geliştirmeyi olumlu karşıladığını belirtti.

Bayan Nur Hayati ayrıca İran İslam cumhuriyetinin uluslararası toplumlarda Arakanlı müslümanların katliamını kınaması ve terörizm ile mücadele çalışmalarını da takdir etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.