Burucerdi: Batı’ya yaptırım uygulayabilecek güce ulaÅŸmalıyız…

  • 27 Åžubat 2015
  • 764 kez görüntülendi.
Burucerdi: Batı’ya yaptırım uygulayabilecek güce ulaÅŸmalıyız…

Ä°ran’ın batıya yaptırım uygulayabilecek güce ulaÅŸması gerektiÄŸini söyleyen Ä°mam Ayetullah Hamaney’in beyanatları hususundaki bir soruya Ä°ran Ä°slami Åžura Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu BaÅŸkanı Alaaddin Burucerdi, Ä°slam Ä°nkılabı Rehberi’nin son beyanatlarının aslında Ä°slam Cumhuriyeti’nin sahip olduÄŸu kapasiteye iÅŸaret ettiÄŸini, bunun anlamının ise Ä°ran’ın eli ayağı baÄŸlı olmadığının göstergesi olduÄŸunu söyledi.

Burucerdi, Ä°ran Ä°slam Cumhuriyetinin, Avrupa’ya doÄŸalgaz yaptırımı uygulayıp uygulayamayacağı sorusuna, Ä°ran’ın halihazırda Avrupa’ya gaz ihraç etmediÄŸi, buna karşın gaz menÅŸeli ürünlerin ihracatı yaptırıma karşın kesilebileceÄŸini belirtti.

İslami Şura Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı, enerji ve yakıtın Avrupalıların yaşantısıyla içiçe olduğunu konuşmasına ekledi.

Nükleer müzakereler olaÄŸan yolunda devam ettiÄŸini belirten Burucerdi, Ä°ran DışiÅŸleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif’in de genel olarak müzakerelerin sonuç vermesinden yana olduÄŸunu dile getirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.