Burucerdi: Bazı bölge ülkelerinin yanlış analizleri istikrarsızlığın devam etmesine sebep olmuştur

  • 16 Mayıs 2018
  • 1.732 kez görüntülendi.
Burucerdi: Bazı bölge ülkelerinin yanlış analizleri istikrarsızlığın devam etmesine sebep olmuştur

İran Parlamentosu Ulusal Güvenli Komitesi Başkanı Alaeddin Burucerdi, bölgede var olan mevcut kruzler karşısında bir takım yönetimlerin yanlış analizlerinin bölge krizlerinin daha da artmasına ve devam etmesine sebep olduğunu söyledi.

Mehr haber ajansının bildirdiğine göre Türkiye eski dışişleri bakanı Yaşar Yakış ile görüşen İran Parlamentosu Ulusal Güvenli Komitesi Başkanı Alaeddin Burucerdi, bölge gelişmeleri ve terör eylemlerinin giderek artmasına temasla, İslam ümmeti düşmanlarının radikal trör örgütleri oluşturarak İslam ülkelerinin gücünü zayıflatmaya çalıştıklarını bildirdi.

İranla Türkiye arasındaki çok eskilere dayanan dostluk ilişkisine değinen Burucerdi, her zaman komşu ve müslüman ülke  İran ve Türkiye’nin ilişkilerinin, dostça ve stratejik olduğunu ve ikili işbirliğinin daha da güçlendirilmesi ve sağlam temeller üzerine oturtulması gerektiğini bildirdi.

Suudi rejiminin Yemen’e saldırmasını da eleştiren İran Parlamentosu Ulusal Güvenli Komitesi Başkanı Alaeddin Burucerdi, Arabistan’ın akılsızca siyasetlerinin bu ülkenin geleceğini karanlığa boğduğunu ve Yemenli kadın, çocuk ve sivil insanların katliamının bu rejimin karanlık dosyasını daha da kabarttığını söyledi.

Yaşar Yakış da bu görüşmede İran ve Türkiye ilişkilerinin çok köklü ve tarihi olduğunu bildirerek, İran ve Türkiyenin bölgesel ve uluslararası meselelerde sürekli görüşmeleri ve diyalog içinde olmalarının bölge güvenliği ve barışının istikrara kavuşmasına sebep olabileceğini bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.