Burucerdi: Fars Körfezi’nin güvenliği İran’ın kontrolünde

  • 14 Ocak 2016
  • 803 kez görüntülendi.
Burucerdi: Fars Körfezi’nin güvenliği İran’ın kontrolünde

İran İslami Şura Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı Alaeddin Burucerdi, Fars Körfezi’nde güvenliğin korunmasının İran’ın kontrolünde olduğunu, ABD’nin oyun bozanlık edemeyeceğini kaydetti.

Burucerdi bugün İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu Deniz Kuvvetleri Komutanı Amiral Ali Fedevi’ye gönderdiği mesajında, Deniz Kuvvetleri’nin güçlü ve uyanık girişimiyle bir kez daha İran halkının onurunu dünyaya gösterdiğini ifade etti.

Brucerdi, ABD’ye ait iki askeri botun, Fars Körfezi’nde İran kara sularına bilinçli olarak girmese de, İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu Deniz Kuvvetleri’nin, gözaltına alınan ABD’li denizcilere yönelik gösterdikleri İslami ve saygılı tavrının övgüye değer olduğunu, bu girişimin bütün dünya için ibret dolu noktalar içerdiğini kaydetti.

İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu Deniz Kuvvetleri, Salı günü İran kara sularına giren Amerika deniz kuvvetlerine ait 2 botu, 10 mürettebatıyla birlikte alıkoyarak, güvenli bir noktaya götürdü.

İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu dün yaptığı açıklamada, ABD’nin özür dilemesi ardından, 10 denizci ve botlarının uluslararası sularda serbest bırakıldığını bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.