Burucerdi: Felluce’nin kurtuluşu, IŞİD’in çöküşünün başlangıcıdır

  • 21 Haziran 2016
  • 769 kez görüntülendi.
Burucerdi: Felluce’nin kurtuluşu, IŞİD’in çöküşünün başlangıcıdır

İran İslami Şura Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı Alaeddin Burucerdi, Felluce’nin işgalden kurtarılmasını, terör örgütü IŞİD’in çöküş sürecinin başlangıcı olarak değerlendirdi.

Burucerdi bugün İSNA haber ajansına verdiği mülakatta, Irak birliklerinin son sıralardaki başarılarına işaretle, Felluce’nin işgalden kurtarılmasını, ABD ve müttefiklerinin izlediği politikalarında yenilgiye uğradıkları anlamına geldiğini belirtti.

İslami Şura Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı Alaeddin Burucerdi, Bahreyn’deki son gelişmelere de işaretle, Bahreyn’deki diktatörlüğün demokrasi ve insan haklarını savunduklarını ileri süren ülkelerin desteği altında vuku bulduğunu belirtti.

Burucerdi, Fars Körfezi İşbirliği Konseyi üyelerinin özellikle Suud rejiminin silahsız Bahreynli protestoculara karşı Bahreyn rejimine ağır silah verdiğini ifade etti, zulmün hiçbir zaman kalıcı olmayacağını, “böyle olsaydı, sahte İsrail rejimi 60 yılın ardından huzur ve sükunete ulaşırdı” ifadesini kullandı

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.