Burucerdi: İran aleyhinde yeni yaptırımlar açık bir şekilde nükleer anlaşmanın ihlalidir

  • 16 Eylül 2017
  • 986 kez görüntülendi.
Burucerdi: İran aleyhinde yeni yaptırımlar açık bir şekilde nükleer anlaşmanın ihlalidir

İran Meclisi Milli Güvenlik Ve Dış Siyaset Komisyonu başkanı Alaaddin Burucerdi, Amerikan Temsilciler Meclisi’nin İran aleyhinde aldığı yeni yaptırım kararının çok açık bir şekilde nükleer anlaşmanı ihlal ettiğini belirterek, Kapsamlı Ortak Eylem Planı (KOEP) anlaşmasının yürürlüğüne gözlemcilik eden İran komitesinin en kısa zamanda buna karşı cevap vereceğini ve misillemede bulunacağını söyledi.

Amerikan Temsilciler Meclisi, geçen çarşamba günü İran’a yolcu uçağı satılmasını yasaklama kararı aldı. Amerikan maliye ve hazine bakanlığı da geçen perşembe günü, İran İslam Cumhuriyeti aleyhinde düşmanca siyasetleri doğrultusunda, İranlı 2 şirket ve 7 İranlıyı, İran’ın füze programıyla ilgili irtibatları olduğu gibi çeşitli bahanelerle yaptırım listesine aldı.

Alaaddin Burucerdi, dün İRİB muhabirine verdiği demeçte, Kapsamlı Ortak Eylem Planı anlaşmasında çok açık bir şekilde İran’a yolcu uçağını kısıtlama olmadan satılması gerektiğinin yer aldığını söyledi.

Burucerdi, Tahran’da hava ulaşımı ve havalimanları teçhizatları uluslararası sanayi fuarının düzenlenmesinin Amerikan Temsilciler Meclisi’ne karşı en iyi cevap olduğunu belirterek, ”Amerika’nın en modern İHA’sını karaya indiren ve de 4 yıl gibi bir süre içinde İranlı mühendislerin onu üretmesi ve uçurtmasının bir milletin Amerika’nın baskıları ve girişimleri karşısında geri adım atmasının imkansız olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.