Burucerdi: İran halkı seçimlerde destan yazdı

  • 20 Mayıs 2017
  • 1.192 kez görüntülendi.
Burucerdi: İran halkı seçimlerde destan yazdı
İran Meclisi Milli Güvenlik Konseyi Başkanı Alaaddin Burucerdi, cumhurbaşkanı seçimlere ilişkin yaptığı açıklamada, seçimlerden sonra bölgedeki ülkelerin İran ile ilişkilerini yeniden gözden geçireceklerini ifade etti.

İran Meclisi Milli Güvenlik Konseyi Başkanı Alaaddin Burucerdi, Haber televizyon kanalına verdiği röportajda cumhurbaşkanlığı seçimlerini değerlendirerek, İran milletinin Cuma günü gerçekleşen seçimlerde destan yazdığını ifade etti.

İnkılap Rehberi’nin görüşlerinin İran halkı için bir kriter olduğunu hatırlatan Burucerdi, “Düşmanlar İran’a karşı uyguladıkları yaptırımlarla İran halkının dize geleceğini sanıyor. Halbuki İran milleti tüm gücüyle onların karşısında direnmektedir. Dolayısıyla da sıkıntıların giderilmesi yönünde elimizden geleni yapmalıyız” ifadelerinde bulundu.

İranlı yetkili, halkın cumhurbaşkanlığı seçimlerinde coşkuyla sandık başına gittiğine işaret ederek, “Seçimlerden sonra bölgedeki ülkeler kesinlikle İran ile ilişkilerini yeniden gözden geçireceklerdir. Biz ise bu fırsatı diplomasi aracılığıyla en iyi şekilde değerlendirmeliyiz” açıklamasını yaptı.

Bölgedeki son gelişmelere de değinen Burucerdi, “Suudi Arabistan yönetimi 50’den fazla Müslüman lideri ABD Başkanı Trump’la yapacak toplantıya davet etmiş. ABD’nin amacı İran İslam Cumhuriyeti’ne sorun çıkarmaktır. Fakat İran halkı seçimlere aktif bir şekilde katılıp onların komplolarını da boşa çıkarmıştır” şeklinde konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.