Burucerdi: İran Suriye’ye desteğini sürdürecek

  • 19 Aralık 2016
  • 1.165 kez görüntülendi.
Burucerdi: İran Suriye’ye desteğini sürdürecek

İran İslami Şura Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Siyaset Komisyon başkanı Alaaddin Burucerdi, İran’ın Suriye’nin terörizmle mücadelesinde etkili desteğini ve bu ülkenin sorunlarına siyasi çözüm yolu bulma konusundaki yoğun çalışmalarına devam edeceğini söyledi.

İRNA’nın haberine göre Burucerdi,  dün Tahran’da  Suriye Meclisi milletvekili Jirair Reisiyan ile görüşmesinde, Halep kentinde Suriye halkının direnişi, Suriye ordusu ve direniş güçlerinin mücadelesinin nihayetinde tekfirci, Amerikancı ve onun bölgedeki müttefiklerinin yenilgisine ve bu kentin terör örgütünün elinden kurtulmasıyla sonuçlandığını bildirdi.

Suriye’yi direnişin en ön cephesi olarak niteleyen Burucerdi, İran devleti ve halkının her zaman Suriye halkı ve devletinin yanında olacağını söyledi.

İranlı yetkili, İran ve Suriye parlamentolar arasında  ilişkilerin önemine de vurgu yaparak,  iki ülke parlamentoları arasında   düzenli siyasi görüş alış verişlerinin yapılmasının şimdiki hassas şartlarda çok önemli olacağını söyledi.

Sözkonusu görüşmede Suriyeli milletvekili de, İran’ın terörizmle mücadelede Suriye’nin önemli bir müttefiki olduğunu belirterek, İran’ın  tekfirci hareketler ve terörizm ile mücadelede öncü olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.