Burucerdi: İran ve Lübnan arasında işbirliklerin geliştirilmesi ortamı hazır

  • 07 Ocak 2017
  • 1.004 kez görüntülendi.
Burucerdi: İran ve Lübnan arasında işbirliklerin geliştirilmesi ortamı hazır

Şam’da temaslarını tamamlayan İran İslami Şura Meclisi milli güvenlik ve dış siyaset komisyonu başkanı Alaaddin Burucerdi, Lübnan’a geçerken, Beyrut’ta yaptığı açıklamada, İran ve Lübnan arasında başta ticari ve iktisadi olmak üzere her alanda ilişkilerin geliştirilmesi ortamının hazır olduğunu söyledi.

Burucerdi dün Hizbullah hareketinin Lübnan meclisindeki grup başkanı Muhammed Raad ile Beyrut’ta görüşürken, iki ülke arasında ilişkilerin geliştirilmesi için ortamın hazır olduğunu belirterek, Tahran’ın her zaman Lübnan’da  bütün siyasi  grupların ve partilerin ortak hareket etmelerini, sinerjilerini desteklediğini söyledi.

Burucerdi, terörizmin bölge ve dünyanın en büyük sorunu olduğunu belirtirken, Hizbullah gibi  direniş gruplarının işbirliği sayesinde  teröristlerin bu zamana kadar çok ağır darbeler yediğini söyledi.

Bu arada  sözkonusu görüşmede Hizbullah yetkilisi Muhammed Raad da, hiç kuşkusuz bölgeyi ateş çemberine dönüştürmek isteyen terörizm ile mücadelenin  öncelikli ve en asli konulardan olduğunu söyledi.

Muhammed Raad, İran’ın bölge ve dünyada çok önemli konuma ve stratejiye sahip olduğunu  belirterek, İran’ın Lübnan istikrarı ve güvenliğinin korunmasına da yardımcı olabileceğini söyledi.

Heyet Beyrut’ta Lübnan Cumhurbaşkanı, Başbakanı, Meclis Başkanı ile görüşmelerde bulunacaktır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.