Burucerdi: İran’ın siyaseti Afganistan’da kalıcı güvenliğin sağlanması yönündedir

  • 17 Kasım 2015
  • 836 kez görüntülendi.
Burucerdi: İran’ın siyaseti Afganistan’da kalıcı güvenliğin sağlanması yönündedir

İran İslami Şura Meclisi milli güvenlik ve dış siyaset komisyonu başkanı Alaaddin Brucerdi, İran’ın  siyasetinin Afganistan’da kalıcı bir güvenliğin sağlanması yönünde olduğunu söyledi.

Brucerdi,  dün  Afganistan’ın ak sakalıllar meclisi olarak bilinen Luye Cerge Meclisi’nin yargı  komisyonu başkanı  Gulam Muhyiddin Monsef ile görüşmesinde, İran İslam Cumhuriyetinin her zaman Afganistan’da kalıcı bir güvenlik ve Afgan halkının refahını istediğini ve İran İslami Şura Meclisi’nin de bu doğrultuda her türlü  girişimi desteklediğini söyledi.

Brucerdi,  Afganistan’da  yabancı güçlerin varlığının huzursuzluk ve güvensizliğin artmasına neden olduğunu belirterek, bu durumu kaygı verici olarak niteledi ve ”her hangi bir İslam ülkesinde  her türlü buhranın çıkması tabii olarak  bütün bölgede güvensizliğe ve kaygıya neden olacaktır’ dedi.

Söz konusu görüşmede Afganlı yetkili de, İslam ülkeleri arasında  iktisadi ve siyasi ortak işbirliğinin  İslam dünyasının  içinde bulunduğu  mevcut durumdan kurtulması için  bir çözüm olacağını bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.