Burucerdi: Kudüs Filistin’in atan kalbidir

  • 11 Aralık 2017
  • 1.128 kez görüntülendi.
Burucerdi: Kudüs Filistin’in atan kalbidir

Ä°ran meclisi milli güvenlik ve dış siyaset komisyonu baÅŸkanı Alaaddin Burucerdi, Kudüs’ü Filistin’in kalbi olarak nitelerken, ”Amerikan baÅŸkanı Trump’ın Kudüs’ü siyonist Ä°srail’in baÅŸkenti olarak resmiyette tanımasının BM kararnamelerine aykırı olduÄŸunu’ söyledi.

Burucerdi, dün Filistin Ä°slami DireniÅŸ Hareketi HAMAS’ın Tahran temsilcisi Halid Kuddumi ile görüşmesinde, ”Filistin’in Ä°slam dünyası için önemine temasla, ”Ä°ran Ä°slam Cumhuriyetinin siyaseti  her zaman Filistin halkını ve iÅŸgal edilmiÅŸ toprakları özgürlüğüne kavuÅŸturulmasını desteklemektir’ dedi.

Burucerdi, Suudi Arabistan ile iÅŸgalci Ä°srail arasında iliÅŸkilerin normalleÅŸtirilmesini de eleÅŸtirerek, ”Suudi rejimi ve ırkçı Ä°srail arasında iliÅŸkilerin yenilgiye uÄŸramasına dair siyasetin Suudi rejimi için bir bataklık olacağını’ söyledi.

Burucerdi, Ä°ran’ın direniÅŸ ekseni, Filistinli gruplar ve Ä°slam ülkeleri meclislerinin Filistin halkının hakları konusunda diplomatik giriÅŸimlerini  desteklediÄŸini ve desteklemeye de devam edeceÄŸini  söyledi.

Sözkonusu görüşmede HAMAS temsilcisi Halid Kuddumi de, Amerika’nın siyasetlerini Filistin halkına düşmanca nitelerken, ”Trump’ın giriÅŸiminin Filistin halkı ve uluslararası güvenlik için tehlikeli bir bir giriÅŸim olduÄŸunu’ söyledi.

Kuddumi, bazı Arap rejimlerini ırkçı rejim Ä°srail ile iliÅŸkilerini normalleÅŸtirmelerinden dolayı eleÅŸtirirken, ‘Arap rejimlerinin zaafının siyonist rejimin aşırılığa gitmesine neden olduÄŸunu’ söyledi.

HAMAS temsilcisi, ırkçı rejim Ä°srail ile uzlaşı ve müzakereyi yenilgiye uÄŸramış siyasetler olarak nitelerken, ‘Kudüs’ün kurtarılması için Filistinli grupların direniÅŸ ve birliÄŸinin zaruri olduÄŸunu’ söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.