Burucerdi: Müzakerelerde Nihai Anlaşmaya Varma Eskiye Göre Daha Yüksek Bir İhtimal.

  • 21 Mart 2015
  • 765 kez görüntülendi.
Burucerdi: Müzakerelerde Nihai Anlaşmaya Varma Eskiye Göre Daha Yüksek Bir İhtimal.

İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Siyaset Komisyonu başkanı Alaeddin Burucerdi, İran ve 5+1 grubu arasında nükleer konuda nihai anlaşmaya varmanın geçmişe göre çok daha yüksek bir ihtimal olduğunu söyledi.

Burucerdi yaptığı açıklamada, İran Atom Enerjisi Ajansı başkanı Ali Ekber Salihi’nin İran ve 5+1 grubu arasındaki müzakerelerde hazır bulunmasıyla teknik dilin yardımıyla bazı konularda önemli ilerlemelerin sağlandığını söyledi.

Burucerdi, müzakerelerde ilerlemelerin sağlanmasının Amerikan Kongresi’nde Siyonist lobinin baskısı altındaki bazı kongre üyelerinin hoşnutsuzluğuna neden olduğunu zira onların nükleer konuda nihai bir anlaşmaya varılmasını istemedikleri ve yaşanan olumlu sürecin bir anlaşmayla sona erme ihtimalinden de bunun için kaygı duyduklarını söyledi.

Burucerdi, iyi bir anlaşmanın İran’ın milli çıkarlarının korunmasının garantisi olacağını bildirdi.

İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Siyaset Komisyonu başkanı Alaeddin Burucerdi, Amerikan Kongresi’nin 24 mart tarihinde İran aleyhinde yeni yaptırım kanunlarını onaylamak hedefinde olduğunu hatırlatarak, yeni yaptırımların Cenevre Anlaşması’na aykırı olacağı manasına geleceğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.