Burucerdi: Terörizmle mücadele bütün ülkelerin işbirliğini gerektirir

  • 06 Temmuz 2017
  • 1.074 kez görüntülendi.
Burucerdi: Terörizmle mücadele bütün ülkelerin işbirliğini gerektirir

İran İslami Şura Meclisi milli güvenlik ve dış siyaset komisyonu başkanı Alaaddin Burucerdi, terörizmle mücadelenin bütün ülkelerin işbirliğiyle mümkün olduğunu söyledi.

İRNA’nın haberine göre, Alaaddin Burucerdi, dün Meksika’nın Tahran’daki büyükelçisi Alfonso Zegbe ile görüşmesinde bu açıklamayı yaparken, bölgede terörizmin Amerika ve müttefiklerinin destekleriyle yayıldığını ve bunun bütün bölge ve dünya için bir tehlike olduğunu söyledi.

İki ülke arasında siyasi, iktisadi ve kültürel alanda ilişkilerin gelişmesinden memnuniyetini bildiren İran İslami Şura Meclisi milli güvenlik ve dış siyaset komisyonu başkanı Alaaddin Burucerdi,  iki ülke meclisleri arasında ilişkiler başta olmak üzere  çok sayıda alanda ilişkilerin gelişmesi için güzel potansiyelin olduğunu belirterek, ikili ilişkilerin her alanda gelişmesini istedi.

Görüşmede Meksika’nın İran büyükelçisi, Alfonso Zegbe de, iki ülke arasında ilişkilerin gelişmekte olduğunu belirterek, özellikle de son yıllarda, iktisadi, siyasi ve kültürel alanda güzel gelişmelerin olduğunu bildirirken her alanda İran’la ilişkileri ve işbirlikleri geliştirmek istediklerini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.