Burucerdi: Türkiye devlet adamları politikalarını gözden geçirmeli

İran İslamî Şura Meclisi Milli Güvenlik Komisyonu Başkanı Alaeddin Burucerdi, Türkiye devlet adamlarının politikalarını gözden geçirmelerinin kaçınılmaz bir zaruret olduğunu vurguladı.
FHA Muhabirine özel demeç veren Burucerdi, Türkiye’nin izlediği politikalarını gözden geçirmemesi, bu ülkeyi ve bölgeyi sıkıntıya soktuğunu belirtti.
Burucerdi, Türkiye’nin son yıllarda en büyük stratejik hatasını komşusu Suriye’ye yönelik yaptığını ve böylece ne Türkiye, ne Suriye ve ne de bölgenin yararına olan bir yola girdiğini kaydetti.
Türkiye’nin ikinci hatasının Rus savaş uçağını Suriye toprakları üzerinde düşürmek ve üçüncü önemli hatasının Kuzey Irak’a girmek olduğunu kaydeden Burucerdi, bu yüzden Türkiye devlet adamlarının bu yanlış politikalarını gözden geçirmelerinin kaçınılmaz bir zaruret haline geldiğini, yoksa bundan en çok Türkiye milleti ve devletinin zarar göreceğini vurguladı.
ZİYARETÇİ YORUMLARI
BİR YORUM YAZ