Burucerdi’den nükleer anlaşma hakkında açıklama

  • 16 Aralık 2017
  • 1.030 kez görüntülendi.
Burucerdi’den nükleer anlaşma hakkında açıklama

İran meclisi milli güvenlik ve dış siyaset komisyonu başkanı Alaaddin Burucerdi, nükleer anlaşma belgesinin ABD başkanının teyidi olmadan da İran’ın bu anlaşmanın imtiyazlarından yararlanması için yeterli olduğunu söyledi.

Burucerdi, dün Meclis Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, Amerikan başkanı Trump’ın Kudüs’ü terör rejimi İsrail’in başkenti olarak resmiyette tanıma girişimine karşı dünyanın muhalefeti ve aynı şekilde İran nükleer meselesinin, artık Amerika’nın dünyada inzivaya itilmesine neden olduğunu söyledi.

İran meclisi milli güvenlik ve dış siyaset komisyonu başkanı Alaaddin Burucerdi, AB dış siyaset sorumlusu Federica Mogheri’nin, Trump’ın girişimine karşı İran’dan önce tutum sergilediğini  ve Avrupa Birliği’nin bu kararı  kabul etmediğini söylediğini bildirdi.

Burucerdi, siyonist rejim İsrail’le birlikte bir iki ülkenin dışında Amerikan başkanı Trump’ın  nükleer anlaşma aleyhindeki tutumuna destek verenin olmadığını hatırlatarak, ”Avrupa’nın değişik ülkeleri son iki ayda Amerikan Kongresi ile  nükleer müzakere konusunda görüşmeler yaptılar” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.