Büseyna Şaban: Suriye Filistin’i yalnız bırakmadı

  • 22 Haziran 2017
  • 1.318 kez görüntülendi.
Büseyna Şaban: Suriye Filistin’i yalnız bırakmadı

Dünya Kudüs Günü münasebetiyle dün Suriye’nin başkenti Şam’da Kudüs Kültür Günü faaliyetleri başlarken burada konuşan Büseyna Şaban, düşmanların Suriye aleyhinde bütün yolları denediklerini ama İran, Rusya ve Hizbullah’ın Suriye’nin yanında duracaklarını ve onların oyunlarını bozacaklarını tahmin etmediklerini söyledi.

Uluslararası Kudüs Kurumunun Suriye kolu başkanı ve Cumhurbaşkanlığı Siyasi ve Basın Danışmanı Büseyna Şaban söz konusu etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada; Filistin ve Kudüs davasının cevherinin milli bir dava olarak kalacağına dikkat çekerken, bu davanın milli kimlik açısından önemini vurguladı.

Bölge ve halklarını hedef alan dış planlarda İsrail’in rolüne dikkat çeken Şaban; dolayısıyla İsrail – Arap çatışmasına bir çözüm bulmanın mutlak bir gereklilik teşkil ettiğini belirtti. Şaban bölge halklarının onur ve egemenliğini koruyacak, yeni nesillerin geleceğini garantilemede Filistin davasına çözüm bulma öneminin altını çizerken, bölge ve halkları için zaferin yakın olduğuna işaret etti.

Bölge ve halklarının bu süreç içinde gayet hassas ve geleceği belirleyecek oldukça kritik bir duruma tanık olduğuna dikkat çeken Şaban; Suriye’nin müttefik ve dostlarla düşmanın  planlara karşı mücadelesinde beklenen hedefin tarihi değiştireceği gibi bölge ve halklarının geleceğini de koruyacağını vurguladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.