Bush işkenceleri biliyordu

  • 13 Aralık 2014
  • 1.370 kez görüntülendi.
Bush işkenceleri biliyordu

ABD Senatosu tarafından ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı CIA ‘nın işkenceleriyle ilgili hazırlanan rapor hakkında dönemin Başkan Yardımcısı Dick Cheney detaylı beyanatlar yaptı. Cheney, raporun netice bölümünde ulaşıldığının aksine eski ABD Başkanı George W. Bush’un söz konusu işkencelerle ilgili olarak tam veri (bilgi) sahibi olduğunu belirtti . ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı CIA hakkında hazırlanan raporu ” tümünün saçmalık” olarak değerlendiren Cheney, ” ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı CIA ‘nın tam olarak ne olduğu belirgin olmayan prensipler üzerinde devinim ettiği ve Beyaz Saray’ın ne olup bittiğinden haberi olmadığı iddia edilmesi tümünün yalan. Başkan Bush’un her şeyden haberi vardı” diye belirtti . Fox News’e özel beyanatlar yapan eski reis yardımcısı, raporun hatalarla dolu ve korkunç bir çalışma olduğunu belirtti . Binlerce sayfalık raporun tamamını henüz okumadığını ifade eden Cheney, “Bush her şeyi bilmeyi talep etti . ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı CIA sorgulama teknikleriyle ilgili her şeyi biliyordu. Ben de ondan bu bilgiyi saklı tutmak için çabalamadım” diye belirtti.  

Bu arada ABD Merkezi İstihbarat Örgütü CIA’nin Başkanı John Brennan, katıldığı Senato oturumunda işkence iddialarına karşı örgütü savundu. Brennan örgütün kurallara aykırı bazı yöntemler kullandığını, bazı çalışanlarının yetkilerini aştığını itiraf etti.

ABD’nin yanı sıra dünya kamuoyunda büyük yankı uyandıran işkence iddialarını cevaplayan CIA Başkanı John Brennan, yasal sınırları aşan memurlar hakkında işlem yapma konusunda yeterli olmasalar da, örgütün “kolay cevapların olmadığı bir zamanda birçok şeyi doğru yaptığını” savundu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.