Büyük Peygamber-14 tatbikatında ikinci gün

  • 29 Temmuz 2020
  • 1.142 kez görüntülendi.
Büyük Peygamber-14 tatbikatında ikinci gün

İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu Deniz Kuvvetleri ve Hava Uzay Kuvveti’nin ortaklaşa düzenlediği Büyük Peygamber-14 askeri tatbikatının nihai merhalesinin ikinci günü bugün Hürmüzgan eyaleti, Hürmüz boğazı ve Fars körfezinin batısından ülkenin derinliklerine kadar uzanan bir alanda başladı.

Muhaberimizin tatbikat bölgesinden bildirdiğine göre, tatbikatın ikinci gününde İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu Hava Uzay Kuvveti en yeni taktikleri ve teçhizatı kullanarak bu kuvvetin farazi düşmanın tehditlerine karşı gücünü sergiledi.

Hava Uzay Kuvveti’nin tatbikatın bu merhalesinde en önemli kazanımı, yerin derinliklerinde tamamen kamufle edilen bir sistemden balistik bir füzeyi fırlatmasıydı. Bu kazanımın düşman istihbaratını muhtemel yüzleşmelerde ciddi sıkıntılara sokacağı belirtildi.

Füze, İHA ve savaş gemileri ile taarruz harekatı, savunma amaçlı mayın döşeme operasyonu ,düşman gemilerinin irtibat yollarının kesilmesi, askeri helikopterlerden füze ateşlenmesi ve karadan denize füze ateşi, tatbikatın nihai merhalesinde uygulanan senaryoların bir bölümüydü.

Salı günü başlayan büyük tatbikatta ilk kez İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu’nun Nur uydusunun tatbikat bölgesinden topladığı ve yer istasyonuna gönderdiği görüntüler kullanıldı.

Nur uydusu İran İslam Cumhuriyeti’nin ilk askeri uydusu olarak 22 Nisan 2020’de Kased adlı üç aşamalı uydu taşıyan füze tarafından yerden 425 km yüksekliğe yerleştirildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.