Büyük Şeytan ABD, açık bir şekilde Venezuela’nın içişlerine müdahale ediyor

  • 26 Ocak 2019
  • 1.364 kez görüntülendi.
Büyük Şeytan ABD, açık bir şekilde Venezuela’nın içişlerine müdahale ediyor

ABD dışişleri bakanı Mike Pompeo, Venezuela’da darbe girişiminin etkisiz hale getirilmesinin ardından yaptığı açıklamada kendisini Venezuela devlet başkanı ilan eden Venezuela meclis başkanının Juan Guaido’nın bütün ülkeler tarafından resmiyette tanınmasını istedi.

Mike Pompeo, Amerikalı eski diplomatlardan Elliott Abrams’ı kendisinin Venezuela işleri özel temsilcisi olarak atarken, Venezuela meclis başkanının bu ülkenin resmi devlet başkanı olarak niteledi.

Pompeo, bütün ülkelerden Venezuela’nın seçilmiş cumhurbaşkanı Maduro’nun devrilmesi için ABD ile işbirliği yapmalarını istedi.

Bu arada alınan haberlere göre, Venezuela hükümetinin ABD’li diplomatların 72 saat içinde ülkeden çıkmaları yönündeki açıklamasının ardından ABD’li diplomatların Venezuela’dan çıkmaya başladığı anlaşılıyor.

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro başkent Caracas’taki Devlet Başkanlığı Sarayı Miraflores’in balkonundan binlerce Venezuelalıya seslenmiş, ABD ile tüm ilişkileri kestiğini ve bu ülkenin diplomatlarına Venezuela’yı terk etmeleri için 72 saat süre tanıdığını açıklamıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.