Büyük Şeytan ABD’nin Irak Planı: Irak’ın Kürt ve Şii olmak üzere 2 devlete bölünmesi

  • 11 Temmuz 2015
  • 948 kez görüntülendi.
Büyük Şeytan ABD’nin Irak Planı: Irak’ın Kürt ve Şii olmak üzere 2 devlete bölünmesi

ABD’nin yeni Genelkurmay Başkanı olması beklenen General Joseph Dunford, Senato Silahlı Kuvvetler Komitesi’nde Irak’ın Kürt ve Şii olmak üzere 2 devlete bölünebileceğini söyledi.

Bir Sünni devletin oluşmasını tasavvur edemediğini kaydeden Dunford, Kürtlere silah sevkiyatında da sorun olmadığını belirtti.

ABD’nin yeni Genelkurmay Başkanı olması beklenen General Joseph Dunford, ataması ile ilgili Senato Silahlı Kuvvetler Komitesi’nde düzenlenen oturum sırasında Irak’ın Kürt ve Şii olmak üzere iki devlete bölünmesini tasavvur edebileceğini ancak bir Sünni devletin oluşmasını tasavvur etmede zorlandığını ifade etti. General Dunford, Senato Silahlı Kuvvetler Komitesi’ndeki onay duruşması sırasında “Benim perspektifim açısından Irak’ta iki devlet tasavvur edebilirim” şeklinde konuştu. Buna karşın Dunford “Sünniler açısından pek kaynak olmayacağı için üçüncü ayrı bir devleti tasavvur etmede zorlanıyorum” şeklinde konuştu. Senatörlerin sorularını yanıtlayan Dunford  “Samimi olarak, saf ekonomik, kaynak ve yönetim açılarından Şiiler ve Kürtler’in, ayrı devletleri kurma konusunda Sünniler’e göre çok daha donatılmış olduklarını düşünüyorum” karşılığını verdi. Joseph Dunford, Rudaw tarafından yansıtılan oturum sırasında Kürtlerin Bağdat üzerinden zamanında ABD’den silah alıp almadıklarının sorulması üzerine de silahların sevkiyatındaki gecikmeler sorununun çözüldüğünü sandığını belirtti. Silah konusunun çok önemli olduğu için atamasının onaylanması durumunda meseleyi bizzat takip edeceğini vurgulayan Dunford, “Aslında oraya (Kürt Bölgesi) giderek ziyarette bulunacağım ve sahadaki olgulara dayanarak kendi değerlendirmemi yapacağım” diye ekledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.