Büyük Şeytan Amerika, Korgeneral Süleymani saldırısını yine savundu

  • 07 Şubat 2020
  • 1.271 kez görüntülendi.
Büyük Şeytan Amerika, Korgeneral Süleymani saldırısını yine savundu

Amerika savunma bakanı bir kez daha korgeneral Kasım Süleymani ile ilgili temelsiz iddialarını tekrarlayarak Beyaz Saray’ın Kudüs gücü komutanına terör saldırısını bir kez daha savundu.

Tesnim’in bildirdiğine göre Mark Esper dün yaptığı açıklamada, korgeneral Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi başkan vekili Ebu Mehdi Mühendis ile birlikte 8 kişinin şehadetine sebep olan  Amerikalı terörist güçlerinin Irak’ta saldırısını haklı çıkartmaya çalışan diğer Amerikalı yetkililerin iddialarının devamında şehit Süleymani’nin Amerikalı güçlere karşı bir saldırı tasarlamakta olduğunu iddia etti.
Amerika savunma bakanı daha önce de Trump yönetiminin komutan Süleymani’nin şehadetine sebep olan saldırı kararını savunmuştu.
Komutan Süleymani, Ebu Mehdi Mühendis ve silah arkadaşları 3 Ocak 2020 tarihinde Amerikan terörist güçlerinin Bağdat havaalanı yakınlarındaki hava saldırısı sonucu şehit oldular.
Komutan Süleymani Bağdat’ın resmi davetlisi olarak bu ülkeye gitmişti.
Amerika savunma bakanlığının bildirdiğine göre saldırı direktifi başkan Trump tarafından verildi. Birçok ülke Amerika’nın terör saldırısına tepki gösterdi.
Komutan Süleymani batı Asya bölgesinde başta IŞİD olmak üzere tekfirci ve terörist güçlerle mücadelenin bariz şahsiyetlerindendi./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.