Büyük Şeytan: Esad, birlik hükümetinin parçası olabilir

  • 27 Ocak 2016
  • 1.054 kez görüntülendi.
Büyük Şeytan: Esad, birlik hükümetinin parçası olabilir

Tahran, 27 Ocak 2016 – İngiliz basını, Suriyeli muhaliflerle görüşen ABD Dışişleri Bakanı Kerry’nin, ‘Suriye Devlet Başkanı Esad’ın, kurulacak ulusal birlik hükümetinin bir parçası olmasını kabul etmek zorunda kalabileceklerini’ söylediğini aktardı.

 İsviçre’nin Cenevre kentinde 29 Ocak’ta başlaması planlanan Suriye görüşmeleri öncesi, Yüksek Müzakere Konseyi Koordinatörü Riyad Hicab ve diğer muhaliflerle bir araya gelen ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın iktidarda kalabileceğinin sinyalini verdi.

The Times’a konuşan muhalifler, Kerry’nin kendilerine “Esad’ın gelecekte kurulacak ulusal büyük şeytan” dediğini açıkladı.

Gazete, bugüne dek Esad’ın istifa etmesi ardından da ülkeyi seçimlere taşıyacak geçiş hükümetinin kurulması gerektiğini savunan ABD’nin artık ‘Esad’ın müttefikleri İran ve Rusya’nın çizgisine yaklaştığı’nı savundu.

Öte yandan Suriye Ulusal Koalisyonu Başkanı Halid Hoca da CNN’e yaptığı açıklamada, Kerry’nin kendilerine hiçbir vaatte bulunmadığını, hiçbir öneri de getirmediğini söyledi. Hoca, “(Kerry), İran ve Rusya’nınkilere benzer mesajlar verdi. Yani bir ulusal hükümet kurulması, Beşar Esad’ın iktidarda kalmasına izin verilmesi ve yeniden seçimlerde aday olması” ifadelerini kullandı.

Hoca ayrıca, Kerry’nin ‘tarafların barış görüşmelerine katılmaması ya da görüşmeleri sabote etmesi halinde, ‘dostlarını kaybedecekleri’ uyarısında bulunduğunu’ da belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.