Büyük Şeytan’ın öncülüğünde planlanan Suriye’yi yıkma komplosu başarısız olmuştur…

  • 20 Kasım 2014
  • 928 kez görüntülendi.
Büyük Şeytan’ın öncülüğünde planlanan Suriye’yi yıkma komplosu başarısız olmuştur…

 

İran Devrim Muhafaza Genel Komutan Yardımcısı Albay Hüseyin Selami, Suriye’nin düşürülmesinde Suudi, Ürdün ve Türkiye rejimleri tarafından destekli Amerikan komplosunun başarısızlığa uğradığını belirterek Amerikalıların Suudilerin mali,Ürdün ve Türkiye’nin ise lojistik desteğiyle Suriye’yi düşürmeyi planladıklarını ancak planlarını uygulamada başarısız olduklarını söyledi.

Selami bugün yaptığı açıklamada, Amerika’nın orta doğudaki siyasi başarısızlıklarının askeri çözümlerinin başarısızlığının delili olduğunu vurguladı.

İran’ın bölgede siyasi ve güvenlik krizlerin çözümünde anahtar, dünyada da diplomatik iletişimlerin durağı haline geldiğine işaret eden Selami, Amerikalıların hali hazırda harcamaları üstlendiklerini İran’ın ise sonuçları biçtiğini, Amerika’nın Irak’ta 11 yıl boyunca 11 trilyon dolar harcadığını lakin bu zaferi siyasi kazanca dönüştürme mekanizmalarından yoksun olduğunu açıkladı.

Selami öte yandan, İran’ın batı ile görüşmelerinde meşru nükleer haklarını almak için direndiğini bu alanda ki düşman stratejilerinin ise başarısızlığa mahkum olduğunu belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.