Caberi Ensari: Amerika ile müzakereler yalnızca nükleer anlaşma çerçevesindedir

  • 16 Haziran 2016
  • 1.199 kez görüntülendi.
Caberi Ensari: Amerika ile müzakereler yalnızca nükleer anlaşma çerçevesindedir

İran dışişleri bakanlığı sözcüsü Hüseyin Caberi Ensari, İranlı diplomatların Amerika ile Oslo’daki müzakerelerinin yalnızca nükleer anlaşmanın takibi doğrultusunda olduğunu söyledi.

Caberi Ensari, Amerikan dışişleri bakanlığının yayınladığı son bildiriye temasla yaptığı açıklamada; ”İran dışişleri bakanı Muhammed Cevad Zarif ve yardımcısının Çarşamba günü Oslo’da ABD dışişleri bakanı ve ABD dışişleri bakanlığı nükleer anlaşma koordinatörü ile görüşmesinin yalnızca nükleer anlaşmanın yürürlüğüyle ilgili olduğunu” söyledi.

İran dışişleri bakanlığı sözcüsü, Amerikalı tarafın geçmişte nükleer müzakerelerin kulisinde elbette Suriye, Irak ve Yemen gibi konuları gündeme getirdiklerini ama İran ve ABD arasında kesinlikle bu konularda görüşmelerin yapılmadığını söyledi.

Amerika dışişleri bakanlığı dün Oslo’da İran ve ABD dışişleri bakanları arasındaki görüşmeyle ilgili olarak yayınladığı bildiride, ”kapalı kapılar ardında 70 dakika süren bu görüşmede tarafların nükleer anlaşmanın yürürlüğünün devamı, bu doğrultuda bankacılıkla ilgili konular ve nükleer konuyla ilgili olarak yaptırımların kolaylaştırılması gibi konuları ele almışlardır” cümlesine yer verdi.

Bildiride, ABD dışişleri bakanı Kerry’nin, İran’ın Suriye yönetiminde, insani yardımların gönderilmesiyle garantisi ve de bu ülkede hükümet ile ılımlı muhalifler arasındaki ateşkesin korunmasında rolü ve nüfuzunun olduğuna vurgu yaptığına yer verildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.