Cabiri Ensari: Arabistan’ın bölgedeki siyaseti saldırgandır

  • 24 Ocak 2016
  • 806 kez görüntülendi.
Cabiri Ensari: Arabistan’ın bölgedeki siyaseti saldırgandır
Ä°ran Ä°slam Cumhuriyeti DışiÅŸleri Bakanlığı Sözcüsü, muhafazakar dış siyasetten uzaklaÅŸan Arabistan’ın bölgesel siyasetinin saldırgan bir siyaset konumunu aldığını bildirdi.

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Hüseyin Cabiri Ensari dün Fars haber Ajansına yaptığı açıklamada, tahran-Riyad arasındaki gelişmelere temasla, Suudi rejiminin son dönemde artık ılımlı ve muhafazakar siyaset ilkelerinden uzaklaştığını, saldırganca bir siyaset izlemeye başladığını bildirdi.

Pakistan baÅŸbakanının Ä°ran-Riyad arasında arabuluculuk amacıyla Tahran’ı ziylaret etmesine de deÄŸinen Cabiri Ensari, bu ziyaretin Pakistan baÅŸbakanı’nın talebi üzerine gerçekleÅŸtiÄŸini ve Nevaz Åžerif’in bu giriÅŸimlerinin baÅŸarılı olmasının ise Suudi rejiminin kendi izlediÄŸi siyasetleri gözden geçirmesine baÄŸlı olduÄŸunu bildirdi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hüseyin Cabiri Ensari, İİT’nin üzerinde konsensüs sağlanmayan Ciddi birdirisi, sırf bir ülkenin hedeflerine hizmet ettiğini belirtti.

Ensari, üzerinde konsensüs sağlanmayan Cidde bildirisini esefle karşıladıklarını, bu tür hareketlerin aslında Arabistan’ın tefrikacı politikaları ve terörü desteklemesi gibi tutumunu örtbas etmeyi hedeflediğini kaydetti.

Ä°ran Ä°slam Cumhuriyeti DışiÅŸleri Bakanlığı Sözcüsü ayrıca Suriye krizinin çözümlenmesi yönünde sürdürülen çabalara da deÄŸinerek, Ä°ran’ın Suriye krizinin daha ilk başından itibaren, Suriye halkının iradesine saygı, dış müdahalenin baskıcı tutumuna muhalefet ve siyasi amaçlara ulaÅŸmak yönünde terörizmin bir araç olarak kullanılmak istenmesi gibi üç temele karşı olduÄŸunu bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.