Cabiri Ensari, İsviçre insani yardımları ajansı başkanı ile görüştü

  • 08 Ekim 2016
  • 1.045 kez görüntülendi.
Cabiri Ensari, İsviçre insani yardımları ajansı başkanı ile görüştü

İran Dışişleri Bakanı Yardımcısı Hüseyin Cabiri Ensari, terörizmle mücadele ve siyasi yön dikkate alınmadığı sürece, Suriye krizinin çözümlenmesi için sürdürülen çabaların bir sonuç vermeyeceğini bildirdi.

Dün Cenevre’de İsviçre dışişleri bakanı yardımcısı ve insani yardımlar ajaensı başkanı Emanuel Besler ile bir araya gelerek görüşen İran Dışişleri Bakanı Yardımcısı Hüseyin Cabiri Ensari bölge krizlerinin insani boyutlarının dikkate alınmasının çok önemli olduğunu, bu durumu dikkate alan İran’ın Suriye’de insani yardımların ulaştırılması amacıyla bu kurum ile yakın işbirliği içinde olduğunu bildirdi.

Suriye ve Yemen’de insani krizin bölge ve dünyanın önceliklerinden olduğunu belirten Ensari, bu krizlerde ne yazık ki insani meselelerin siyasi boyutlardan dikkate alındığını söyledi.

İran Dışişleri Bakanı Yardımcısı Hüseyin Cabiri Ensari ayrıca Yemen’de de durumun gittikçe vahim hal aldığını belirterek, İsviçre’nin Yemen’de de muhtaç insanlara acil yardım ulaştırılması yönünde gereken çalışmayı yapmasını istedi.

İsviçre İnsani Yardımlar Ajansı Başkanı da bu görüşmede, İsviçre, İran ve Suriye arasında üçlü bir oturumun düzenlenmesinde İran’ın rolünü takdir ederek, ülkesinin bu hususta işbirliğini geliştirme konusunda İran ile yakın irtibat ve diyalog içinde olmak istediğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.