Cabiri Ensari: Lozan Toplantısı tamamen Suriye ateşkesi hakkındaydı

  • 16 Ekim 2016
  • 1.021 kez görüntülendi.
Cabiri Ensari: Lozan Toplantısı tamamen Suriye ateşkesi hakkındaydı

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Cabiri Ensari’nin Lozan Toplantısı’nı sadece Suriye eksenli olarak değerlendirmesi dikkat çekti.

Lozan Toplantısı’na Dışişleri Bakanı Cevad Zarif ile birlikte katılan Cabiri Ensari, bu toplantının büyük bir bölümünün Suriye’deki ateşkes için ayrıldığını ve ayrılan bu zaman içerisinde terör örgütlerini bu topraklardan defetmek için birtakım yöntemler üzerinde değerlendirmelerde bulunduklarını dile getirdi.

Bakan Yardımcısı Ensari, sözlerinin devamında bu toplantıda Suriye’de ateşkesin olması için çaba gösterdiklerini ifade ederek, Suriye topraklarında ABD ve Rusya arasında yapılan son ateşkes anlaşmasının da Lozan Toplantısı’nda ele alındığını belirtti.

Cabiri Ensari, bu toplantının diğer bir konusunun da Halep ve diğer bölgedeki insanlara insani ve ilk yardım kaynaklarının ulaştırmak olduğunu söyledi.

Bir sonraki görüşmler hakkında da bilgi veren Dışişleri Bakan Yardımcısı Ensari, bu görüşmelerin Suriye krizi çözümü ve bu ülkenin geleceği hakkında olacağını belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.