Caferi: Gençlerin terörist gruplara katılmaları önlenmeli

  • 25 Nisan 2015
  • 1.050 kez görüntülendi.
Caferi: Gençlerin terörist gruplara katılmaları önlenmeli

Suriye’nin BM’de Daimi Temsilcisi Beşşar Caferi, gençlerin silahlı terör gruplarına katılmasına karşı önlem almak için mümkün olan en büyük çabanın harcanması gereğine dikkat çekerek gençlerin silahlı terör gruplarına katılmasının en büyük sebebinin kimi devletlerin çeşitli bahanelerle başka devletlerin içişlerine müdahalesi olduğunu belirtti.

Uluslararası Güvenlik Konseyinin “Uluslararası Güvenlik ve Barışın Korunması… Radikalizm ve Şiddete Karşı Mücadelede ve Barışın Pekiştirilmesinde Gençliğin Rolü.. ” başlığı altında düzenlediği açık oturum toplantısında konuşma yapan Caferi, genç kesimin silahlı terör gruplarına katılmasının tehlikesine vurgu yaptı.

Yüzlerce gencin ailesini ve ülkesini terk ederek ilgili istihbarat birimlerinin sağladıkları sınırsız kolaylıklar aracılığıyla açık sınırları kullanarak terör örgütlerine katılmaları şeklinde zuhur eden olguya dikkat çeken Caferi, bu gençlerin terör örgütlerine katıldıktan sonra yaptıkları yanlışın farkına varsalar da terör örgütlerinden kurtulamadıklarını belirtti.

Politikacılar, hukukçular, uzmanlar, anneler ve babaların sorumlulukları gereği bu tehlikeli olguya karşı mümkün olan en büyük çabayı harcamaları gerektiğinin altını çizen Caferi, öncelikle gençlerin silahlı terör gruplarına katılmalarının sebeplerinin incelenmesi gerektiğini ibraz etti. Gençlerin terör örgütlerine katılmasının yeni bir durum olmadığına değinen Caferi, ancak yeni olan şeyin IŞİD, Nusra Cephesi, Gençlik Hareketi gibi terör örgütlerine katılan gençlerin sayısındaki büyük artış olduğunu vurguladı.

Birçok istihbarat ve basın raporunun yaşları 15 ile 35 arasında değişen on binlerce genç kız ve erkeğin silahlı terör gruplarına katılımındaki artışı ortaya koyduğuna dikkat çeken Caferi, anlık olarak kafası karışan gençlerin, internet ve sosyal iletişim ağları kullanan silahlı terör grupları tarafından “kutsal görev, kahramanca faaliyetler, yüce ahlak” gibi altı boş süslü kavramlarla kandırılarak terör batağına sürüklendiklerini ibraz etti.

Söz konusu dezenformasyon, kışkırtma ve provokasyon söylemlerini yayan internet siteleri ve televizyon kanallarının kimler tarafından desteklendiği ve finanse edildiğinin sorgulanması gereğine ışık tutan Caferi, aynı destekçi ve finansmanların; gençlerin silahlı terör gruplarına katılmaları için Suriye, Irak, Libya ve Afganistan gibi ülkelere gidişlerini kolaylaştıran, onlara askeri eğitim veren ve “ılımlı” olarak isimlendirenlerle aynı güçler olduğunu dile getirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.