Cami İmamı IŞİD’e katıldı..

  • 12 Aralık 2014
  • 846 kez görüntülendi.
Cami İmamı IŞİD’e katıldı..

Çanakkale’nin Bayramiç İlçesi’ne bağlı Kaykılar Köyü’nün 24 yaşındaki imamı Tahsin Baykara’nın izne ayrıldıktan sonra bir daha geri dönmemesi üzerine, köylüler tarafından Suriye’ye savaşmaya gittiği iddiaları, beş ay sonra Başbakan Yardımcısı tarafından doğrulandı.

Başbakan Yardımcısı, TBMM’deki bütçe görüşmeleri sırasında, “Çanakkale Bayramiç’teki bir imam hatibin IŞİD’e katılması maalesef gerçek. Adı geçen görevlinin 25 Haziran 2014 tarihi itibariyle görevine son verildi” dedi.

Bayramiç İlçesi’ne bağlı Kaykılar Köyü Camisi imamı Tahsin Baykara, izne çıktıktan sonra ortadan kayboldu. Memleketi Adana’ya gitmeyen, izninin bitmesine rağmen işine de dönmeyen Baykara’nın, Suriye ’de savaşmak için Özgür Suriye Ordusu’na katıldığı ileri sürülmüştü. Özgür Suriye Ordusu’na katıldığı ileri sürülen imam Tahsin Baykara’nın o dönem sosyal paylaşım sitesindeki profil resmine silahlı bir Özgür Suriye Ordusu askerinin fotoğrafını koyması da dikkat çekmişti. Baykara, “Adana’da imamlık yapıp da Suriyeli mazlumlar için çaba sarf etmeyen, hele de genç cami görevlilerine sesleniyorum. Gidin atın lan kendinizi taş köprüden aşağı, siz ayakta dolaşan leşlersiniz” paylaşımında bulunmuştu.

HAKKINDA TUTANAK HAZIRLANMIŞTI

Baykara ile izne ayrıldığı gün Çanakkale’ye kadar birlikte gittiklerini anlatan Kaykılar Köyü eski muhtarı Mehmet Bilgin, “İzninde memleketine gideceğini söyledi. Daha sonra annesi beni arayıp, oğlunun nerede olduğunu sordu. Ben de Adana’ya memleketine gittiğini söyledim. Ancak imam Baykara’nın savaşmak için Suriye’ye gittiği konuşuluyor” demişti. Baykara’nın ilk görev yeri olan Kaykılar Köyü Muhtarı Halil Avcı, durumu Bayramiç Müftülüğü’ne bildirdikten sonra, imam hakkında görevine geri dönmediği konusunda tutanak hazırlandı.

ARINÇ’TAN 5 AY SONRA AÇIKLAMA

Aradan beş ay geçtikten sonra TBMM Genel Kurulu’nda yapılan 2015 yılı bütçe görüşmeleri sırasında Başbakan Yardımcısı, Baykara’nın Suriye’ye savaşmaya gittiğini, “Çanakkale Bayramiç’teki bir imam hatibin IŞİD’e katılması maalesef gerçek. Adı geçen görevlinin 25 Haziran 2014 tarihi itibariyle görevine son verildi” diyerek, doğruladı. Arınç, “Az da olsa, belki başka yerlerden var mıdır bilmiyorum ama bir imam hatibin böylesine bir katiller ordusuna katılmak üzere dışarıya gitmesi bizi fevkalade yaralamıştır. Umarım bunların önü alınacak. Çalışmaları da hep beraber yaparız” diye konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.