Çavuşoğlu: Suudi Arabistan İncirlik’e savaş jetlerini gönderecek

  • 13 Şubat 2016
  • 908 kez görüntülendi.
Çavuşoğlu: Suudi Arabistan İncirlik’e savaş jetlerini gönderecek
Çavuşoğlu, terörle mücadele için gerekirse Suriye’ye askeri müdahalede bulunacağını açıklayan Suudi Arabistan’ın, İncirlik üssüne uçak göndereceğini söyledi.

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Almanya’nın Münih kentine giderken uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayarak, Arabistan askeri yetkililerinin İncirlik askeri üssünde gerekli incelemelerde bulunduklarını ve onların uçaklarının da İNcirlik’e getirtileceğini bildirdi.

Suudi rejimi makamlarının gerekirse Türkiye’ye askeri birliklerin de gönderilebileceğini belirttiklerini hatırlatan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, dün gerçekleşen Uluslar Arası Suriye Destek Grubu’nun toplantısına katılmak için Almanya’nın Münih kentine giderken uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çavuşoğlu Suudilerin Türkiye’ye kaç uçak göndereceklerini ise açıklamadı.

Şimdilik her hangi yabancı bir gücün Suriye’de kara operasyonları düzenlemek için Türkiye topraklarından geçmesi için her hangi bir planın bulunmadığını belirten Çavuşoğlu aynı zamanda Suriye’de kara operasyonların yapılmasının zaruri olduğunu ve böyle bir durumda Türkiye, Arabistan ve diğer bazı arap devletlerinin bu plana katılabileceklerini iddia etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.